Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe Beşiktaş Maç Sonucu - Beşiktaş Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Süper Lig'deuzun yıllar unutulmayacak bir derbi maç yaşandı. 5 kırmızı kartın çıktığı, 2 penaltı düdüğünün çalındığı, 3 golün atıldığımücadelede; Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

        Mücadelenin 18. dakikasında ceza sahası içerisindeki hava topu mücadelesinde Vincent Janssen, Gary Medel'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Giuliano, Fenerbahçe'yi derbide 1-0 öne geçirdi.

        22. dakikada yaşanan gerginlik sonrasında Vincent Janssen ve Atiba Hutchinson sarı kart gördü. 30. dakikada ise Mehmet Ekici, Talisca'ya arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart gören bir diğer isim oldu. 36. dakikada sarı kart gören başka bir isim de Mehmet Ekici'yi durduran Atiba oldu.

        REKLAM

        SON4 DAKİKADA 2 KIRMIZI

        41. dakikada ise Quaresma, Valbuena'ya yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü. 2 dakika sonra bu kez Mehmet Ekici'ye yine aynı sertlikte bir müdahalede bulunan Portekizli yıldız kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

        İlk yarının uzatmalarında, Cenk Tosun, rakibi Luis Neto'dan sıyrılıp kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda, Portekizli oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık kırmızı kartla Neto'yu oyundan ihraç etti. Kaleyi tam karşıdan gören serbest vuruşta topun başına geçen Talisca'nın şutu barajdan sekti. Mücadelenin ilk 45 dakikası 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

        ŞENOL GÜNEŞ TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

        61. dakikada Negrado'nun attığı gol ofsayt geçekçesiyle geçerli sayılmadı. 67. dakikada ise Pepe ile Valbuena arasındaki faul pozisyonunda hakeme tepki gösteren Şenol Güneş, hakaret ettiği gerekçesiyle tribüne gönderildi.75. dakikada Fenerbahçe'de sakatlanan Hasan Ali Kaldırım oyundan çıkarken İsmail Köybaşı oyuna giren isim oldu.

        KADIKÖY KANUNU
        KADIKÖY KANUNU Fenerbahçe, oynadığı son 9 derbi maçı da kaybetmedi. Son olarak 27 Eylül 2015'te deplasmanda Beşiktaş'a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, daha sonraki 9 derbide 5 galibiyet 4 beraberlik aldı. Fenerbahçe bu maçlarda Galatasaray ve Beşiktaş'ın filelerine toplam 10 gol atarken sadece 3 gol yedi ve 6 derbide kalesini gole kapattı.

        76. dakikada ise Ozan Tufan imkansızı başardı. Altıpas çizgisi üzerinde bulunan Ozan Tufan'a çarpan top boş kale yerine direğe çarptı ve top kaleci Fabri'de kaldı.

        BEŞİKTAŞ 9 KİŞİ KALDI

        85. dakikada Giuliano'nun şutunda ceza sahası içindeki Hutchinson'ın eline çarpan top sonrasında hakem Ali Palabıyık bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atiba Hutchinson, bu pozisyon sonrasında önce ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartı gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

        KADIKÖY'DE GÜNEŞ DOĞMUYOR
        KADIKÖY'DE GÜNEŞ DOĞMUYOR Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 29 yıllık kariyerinde 6 farklı takımla Fenerbahçe deplasmanında ligde çıktığı 20 maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı. Teknik direktörlüğe 1988 yılında başlayan tecrübeli futbol adamı, 6 ayrı takımla Fenerbahçe'ye konuk olduğu 20 maçın 15'ini kaybederken, 5 beraberlik aldı.

        2DAKİKADA 2 GOL 2 KIRMIZI

        Penaltı atışını gole çeviren Vincent Janssen, Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçiren isim oldu. Bu golden 1 dakika sona Negredo'nun ortasında Babel, attığı kafa golüyle farkı 1'e indirdi: 2-1.

        88. dakikada bir kırmızı kart daha çıktı. Rakibi Oğuzhan Özyakup'a yaptığı sert faul neticesinde İsmail Köybaşı direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

        Öte yandan maçın ardından Oğuzhan Özyakup, hakem Ali Palabıyık'a ettiği itirazlar nedeniyle kırmızı kart gördü.

        Böylece Beşiktaş'tan Quaresma, Atiba ve Oğuzhan; Fenerbahçe'den ise Neto ve İsmail Köybaşı kırmızı kartla karşılaşmayı tamamladı.

        Kanarya, Kadıköy'de Beşiktaş'a karşı ligdeki yenilmezlik serisini 14 maçaçıkardı.

        Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 11'e yükseltti, Beşiktaş ise 13 puanda kaldı.

        FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 1

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan

        FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neto, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 75 İsmail Köybaşı), De Souza, Ozan Tufan, Giuliano, Mehmet Ekici (Dk. 46 Mehmet Topal), Valbuena (Dk. 69 Alper Potuk), Janssen

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Medel (Dk. 81 Tolgay Arslan), Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (Dk. 58 Negredo), Babel, Cenk Tosun (Dk. 77 Lens)

        GOLLER: Dk. 20 Giuliano (Penaltıdan), Dk. 86 Janssen (Penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 87 Babel (Beşiktaş)

        KIRMIZI KARTLAR: Dk. 43 Quaresma, Dk. 85 Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Maç bittikten sonra) (Beşiktaş), Dk. 45 Neto, Dk. 88 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 23 Janssen, Dk. 30 Mehmet Ekici, Dk. 77 Alper Potuk, Dk. 90+5 De Souza (Fenerbahçe), Dk. 44 Caner Erkin, Dk. 77 Medel, Dk. 78 Tosic, Dk. 90+3 Babel, Dk. 90+5 Negredo (Beşiktaş)

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        10. dakikada Valbuena'nın pasıyla soldan ceza sahasına girerek son çizgiye inen Hasan Ali Kaldırım, dar açıya rağmen şut çekti. Kaleci Fabricio, ön direk dibinde meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        14. dakikada Valbuena'nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Neto'nun kafayla vurduğu top, yandan auta çıktı.

        17. dakikada Quaresma'nın ceza sahası dışından çıkardığı şutta meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

        18. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında ceza sahasında Medel ile ikili mücadeleye giren Janssen yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 20'nci dakikada penaltıyı kullanan Giuliano, meşin yuvarlağı kaleci Fabricio'nun sağından ağlarla buluşturdu: 1-0

        31. dakikada Fenerbahçe yarı alanının ortalarında, sol kanatta kazanılan faulde topun başına geçen Quaresma'nın ortasında ceza sahası sağ çaprazında yükselen Pepe, meşin yuvarlağı kafayla altıpas içindeki Hutchinson'a indirdi. Kanadalı oyuncunun uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        34. dakikada Valbuena'nın sağdan ortasında savunmayı aşan topa arka direkte Ozan Tufan vole ile vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        35. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan pasında Talisca'nın bıraktığı meşin yuvarlakla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Quaresma'nın vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

        43. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın 41. dakikasında sarı kart gören Quaresma, 2 dakika sonra Mehmet Ekici'yle girdiği mücadelenin ardından hakem Ali Palabıyık'tan ikinci sarı karttan kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

        45. dakikada bir kırmızı kart da Fenerbahçe gördü. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun, Neto'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, bariz gol şansı olduğu gerekçesiyle son oyuncu olan Neto'yu doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada Giuliano'nun pasıyla penaltı noktası civarında topla buluşan Ozan Tufan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        65. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sağdan kullandığı kornerde altıpasın gerisinden Cenk Tosun'un kafayla vurduğu topu kaleci Kameni son anda güçlükle kornere tokatladı.

        76. dakikada Fenerbahçe, Ozan Tufan ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında, sol kanattan ceza sahasına giren Alper Potuk'un ortasında altıpas içinde kaleciyi geçen top Ozan Tufan'a geldi. Bu oyuncuya çarpan meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü.

        85. dakikada Fenerbahçe, bir kez daha penaltı kazandı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Giuliano'nun şutunda meşin yuvarlağa Hutchinson'ın elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Ali Palabıyık müsabakada ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Palabıyık, Hutchinson'ı da ikinci sarı karttan oyundan attı. 86'ncı dakikada penaltı atışını kullanan Janssen, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

        87. dakikada Beşiktaş, farkı 1'e indirdi. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Oğuzhan Özyakup'un ortasında arka direkte Negredo'nun kafayla indirdiği topu Babel kafayla filelere yolladı: 2-1

        88. dakikada hakem Ali Palabıyık, İsmail Köybaşı'yı Oğuzhan Özyakup'a sert faul yaptığı gerekçesiyle doğrudan kırmızı kartla oyundan attı.

        MAÇTAN NOTLAR

        FENERBAHÇE

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 6. haftasındaki Beşiktaş derbisinde ilk 11'inde bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Ülker Stadı'nda oynanan derbide Kocaman, geçen hafta deplasmanda 4-1 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda zorunlu bir değişiklik yaptı. Kocaman, Alanya deplasmanında ilk yarıda sakatlanan Nabil Dirar'ın yerine ilk 11'de sahaya Mehmet Ekici'yi çıkardı.

        VOLKAN DEMİREL 10 YIL SONRA DERBİDE YEDEK

        Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 10 yıl sonra ilk kez Süper Lig'de bir derbide yedek kaldı. Tecrübeli file bekçisi Süper Lig'de 19 Mayıs 2007'de oynanan Galatasaray derbisinde kaleyi Serdar Kulbilge'ye kaptırmıştı. Volkan daha sonra Fenerbahçe'nin Süper Lig'de oynadığı 42 derbi maçta da kaleyi korumuştu. Volkan, 10 yıl sonra Süper Lig'de yine bir derbide yedek kulübesinde oturdu. Volkan Demirel, bu sürede Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan bazı derbilerde ya yedek beklemiş ya da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.

        REKLAM

        KALEDE 26 YIL SONRA YABANCI FUTBOLCU

        Fenerbahçe'de, 26 yıl sonra ilk kez bir yabancı file bekçisi lig derbisinde kaleye geçti. Son olarak 1990-1991 sezonunun son haftasında Beşiktaş karşısında 11 Mayıs 1991'de oynanan derbide Almanların efsane kalecisi Toni Schumacher, Fenerbahçe'nin kalesini korumuştu.

        Daha sonraki sezonlarda Süper Lig'deki derbi maçlarda Fenerbahçe'nin kalesini hep yerli kaleciler korurken, bu seriyi Kamerunlu Carlos Kameni bozdu. Kameni, 26 yıl sonra bir lig derbisinde Fenerbahçe'nin kalesini korumuş oldu. Fenerbahçe'de bu sürede Fabiano Ribeiro, lig derbilerinde oynamazken 2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında kaleye geçmişti.

        SKRTEL DERBİYE YETİŞMEDİ

        Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, Beşiktaş derbisine yetiştirilemedi. Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor deplasmanında da oynamayan Skrtel, hafta içi takım antrenmanlarının sadece ilk bölümüne katılabilmişti. Yapılan son kontrolün ardından sağlık ekibi, tecrübeli stoperin Beşiktaş derbisinde forma giymemesine karar verdi. Skrtel'in dışında Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Nabil Dirar ile Robin van Persie de kadroda yer almadı. Sakatlığı düzelen Mehmet Topal ise maç kadrosuna dahil edildi.

        REKLAM

        7 FUTBOLCUNUN İLK DERBİ HEYECANI

        Fenerbahçe'de 7 futbolcu, Türkiye'de ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Sarı-lacivertlilerin kadrosuna bu sezon kattığı Kameni, Isla, Neto, Mehmet Ekici, Giuliano, Valbuena ve Janssen, ilk kez Fenerbahçe formasıyla derbi heyecanı yaşadı.

        CANER ERKİN'E TEPKİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, eski futbolcuları Caner Erkin'e tepki gösterdi. Sarı-lacivertli formayı 2010-2016 yıllarında giyen Caner, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ilk kez Kadıköy'e geldi. Sarı-lacivertli taraftarlar, Caner'e tepki göstererek milli futbolcu aleyhine tezahüratlar yaptı.

        Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçta takımını yalnız bırakmadı. Tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar, takımlarına büyük destekte bulundu.

        LUCESCU DERBİDE

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, derbiyi statta izledi. Lucescu'ya milli takım yardımcı antrenörü Tayfur Havutçu da eşlik etti.

        REKLAM

        ŞİLİ'NİN HOCASI DA KADIKÖY'DE

        Şili Milli Takımı Teknik Direktörü Juan Antonio Pizzi, derbi maçı izlemek için İstanbul'a geldi. Pizzi, milli takımdan futbolcuları Fenerbahçeli Mauricio Isla ve Beşiktaşlı Gary Medel'i Kadıköy'deki derbide yakından takip etti.

        Portekiz Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Jorge Rosario da maçı izledi. Derbide Fenerbahçe'de Neto, Beşiktaş'ta ise Pepe ile Quaresma, Portekizli futbolcular olarak sahada yer aldı.

        BEŞİKTAŞ

        Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, derbi mücadelesinde geçen haftaya göre iki farklı isme yer verirken, Gary Medel'in de yerini değiştirdi. Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçında görev alamayan Oğuzhan Özyakup ile kırmızı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de şans buldu.

        Oğuzhan'ın yokluğunda Atiker Konyaspor karşısında görev alan Tolgay Arslan, Fenerbahçe karşısında yedek soyundu. Bu oyuncunun orta sahada savunmaya dönük görevini Oğuzhan yerine getirdi.

        REKLAM

        TOSİC, İLK 11'DE

        Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Atiker Konyaspor karşılaşmasında takımını yalnız bırakan Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı. Tosic, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi Pepe ile savunmanın göbeğinde görev aldı.

        MEDEL SAĞ BEKTE

        Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Güneş, geçen hafta stoperde şans bulan Gary Medel'i derbi mücadelesinde farklı bölgede görevlendirdi. Orta saha, stoper ve sağ bekte oynama özelliğine sahip olan Medel, Adriano Correia'nın sakatlığında ilk 11'de şans buldu ve savunmanın sağında oynadı.

        Gökhan Gönül'ün sakatlığında Beşiktaş'ta son 3 haftada 3 farklı isim sağ bekte görev aldı. Siyah-beyazlı ekipte 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında Necip Uysal, bu bölgede forma giyerken, 5. haftadaki Atiker Konyaspor karşısında Adriano aynı şekilde şans buldu. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında ise Medel, bu görevi yerine getirmeye çalıştı.

        PEPE VE MEDEL'İN İLK DERBİSİ

        Siyah-beyazlı ekibin sezon başında kadroya dahil ettiği Pepe ile Medel, yeni takımlarında ilk derbi maçına çıktı. Beşiktaş savunmasındaki önemli isimlerden Pepe'nin yanı sıra son 2 haftada farklı görevleri yerine getiren Medel, Süper Lig'deki ilk derbi heyecanını Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ TARAFTARI KADIKÖY'DE

        Derbi mücadelesinde siyah-beyazlı takımı, taraftarları da yalnız bırakmadı. Vodafone Park'tan otobüslerle toplu olarak Kadıköy'e gelen 2 bine yakın Beşiktaşlı taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

        CANER ERKİN DİZ ÇÖKEREK SELAMLADI

        Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribünlere ilk olarak Caner Erkin'i çağırdı. Siyah-beyazlı taraftarların olduğu tribünün önüne giden Caner'in diz çökerek, Beşiktaşlıları alkışlaması dikkati çekti. Tecrübeli oyuncunun bu tavrı sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncuya yönelik yoğun protestoda bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa