Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum! 1 dolar kaç TL? 1 euro kaç TL? 14 Haziran 2018 güncel dolar kuru - Döviz Haberleri

        ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarında 25 baz puan artırıma giderek politika faizini yüzde 1,75-2,00 aralığına yükseltme kararı aldı.

        Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) haziran toplantısını gerçekleştirdi. İki günlük toplantının ardından politika faizi oranının yüzde 1,50-1,75 aralığından yüzde 1,75-2,00 aralığına çıkarıldığı bildirildi. Fed'in almış olduğu bu karar bu yılki 25 baz puanlık ikinci faiz artırımı olarak kayıtlara geçti. 2018'de toplam 4 faiz artırımı öngörüldüğü bildirildi.

        Fed, yılın geri kalanında iki kere daha faiz artırılacağına, yani daha hızlı sıkılaşmaya işaret etti.

        Euro/TL ise 5,50'nin üzerinde hareket ediyor.

        Piyasalar bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kararını takip edecek. ECB'nin sonuçları öğleden sonra açıklanacak olan toplantıda 2.55 trilyon euroluk tahvil alım programının ne zaman sona ereceği konusunu ele alacakları düşünülüyor.

        REKLAM

        DOLAR KURUNUN FED KARARINA İLK TEPKİSİ

        Fed'in faiz kararı sonrası dolar / TL 4.63'lü seviyelerden 4.66'ya yükseldi ancak çok agresif bir hareket gözlemlenmedi. Dolar / TL saat 21:47'de 4.6653 TL, euro ise 5.4917'den işlem gördü. Dün akşam Saat 22:10'da dolar, 4.6451 TL'ye gerilerken euro / TL de 5.4840'a düştü.

        Genel olarak TL cinsi varlıklara yönelik algının oldukça negatif olduğuna dikkat çeken analistler, bayram tatili öncesinde likiditenin oldukça azaldığını, risk almak istemeyen yatırımcının çıkışlarının yanı sıra lokal döviz talebinin görüldüğünü belirtiyor.

        14 Haziran sabahında isedöviz piyasasında hareketli anlar yaşanırken, dolar / TL 4.68 TL'nin üzerini test etti ancakAsya hisselerinde düşüş, Çin'de zayıf gelen ekonomik rakamların ekonomide yumuşama görünümü çizmesi ve ABD'nin Çin ürünlerine uygulanacak tarifeler konusunda ilerlemeyi görüştüğü haberlerine bağlı olarak dolar baskı altında kaldı.

        Dolar / TLsabah 10 sularında 4.65 TL altına inerek 4.6325 TL'den işlem görüyor. Aşağı yönlü trend öğlen saatlerinde de devam ediyor. Dolar / TL saaty 12:20'de 4.61'e dek inerken, euro / TL ise 5.45'ten işlem görüyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa