Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Fatih Karagümrük: 0 - Trabzonspor: 4 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında VavaCars Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 4-0 mağlup etti.

        DAKİKA DAKİKA ÖZET İÇİN TIKLAYINIZ

        Evinde oynadığı ilk maçta rakibine 3-2'lik üstünlük kuran bordo-mavililer bu müsabakada aldığı farklı galibiyetle finale yükseldi ve Beşiktaş'ın rakibi oldu.

        Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçilirken perde 54. dakikada açıldı: Sağ kanattan topla gelen Meuner, Visca ile yaptığı verkaç sonrası boş kaldı ve ortasını açtı. Penaltı noktasında boş kalan Onuachu ise düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

        REKLAM

        Trabzonspor 70. dakikada farkı 2'ye çıkardı: Meunier'in pasında sağ kanatta topla buluşan Bardhi çalımlarla ceza sahasına girdi ve arka direğe sert pasını gönderdi. Arka direkte kendisini unutturan Fountas düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

        Bordo-mavililer 73. dakikada penaltı kazandı. Visca'nın ortasında Fountas gelişine şutunu çekti. Hakem oyunu durdurdu ve Can'ın topa elle dokunduğunu söyledi. Penaltıda topun başına geçen Umut Bozok kendi soluna sert bir vuruş yaptı. Emre Bilgin uzansa da topa dokunamadı ve Trabzonspor farkı üçe çıkardı.

        Trabzonspor 78. dakikada farka koştu: 4-0. Meunier'in pasında sağ kanattan ceza sahasına giren Visca penaltı noktasına ortasını açtı. Penaltı noktasında boş kalan Umut'un gelişine vuruşu ağlarla buluştu.

        TRABZONSPOR'UN 16. FİNALİ OLACAK

        Trabzonspor, bugüne kadar 15 kez final oynadığı kupada 9 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. En son 2019-2020 sezonunda finalde Corendon Alanyaspor'u 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan bordo-mavililer, 3 sezon aradan sonra bu başarıyı tekrarlayarak 10. kez kupayı müzesine getirmeyi hedefliyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa