Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Facebook skandal sonrası bir gece de 30 milyar dolar eridi! Mark Zuckerberg 4 milyar dolar kaybetti - İş-Yaşam Haberleri

        Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasında çalışan analitik firması Cambridge Analytica'nın izinsiz şekilde kullanıcı verilerine ulaştığını ve bu nedenle sosyal ağdan men edildiğini duyurdu.

        Cambridge Analytica isimli veri ve araştırma şirketi, Cambridge Üniversitesi psikoloji profesörlerinden Dr. Aleksandr Kogan ile birlikte bir uygulama geliştirdi ve kullanıcı verilerini toplamak için kullandı.

        The New York Times Gazetesi’ne göre, söz konusu uygulamayla 50 milyondan fazla ABD’li Facebook kullanıcısının verileri toplandı ve psikolojik açıdan incelendi.

        Facebook, araştırma şirketinin kullanım şartlarını ihlal ettiğini belirterek ihraç ederken mahremiyet skandalını yeni bir boyuta ulaştıran ise Facebook’un durumu ortaya çıkaran veri analisti Christopher Wylie'yi sosyal ağdan yasaklaması oldu

        REKLAM

        Facebook hisseleri, izinsiz veri kullanımı ve mahremiyetin çiğnenmesi skandalının ardından Dow Jones açılışında yüzde 5.5 değer kaybetti. Hisselerdeki düşüş 538 milyar dolar piyasa değerine sahip Facebook'un 30 milyar dolar erimesine yol açtı.

        Forbes milyarderler sıralamasında 5. sırada olan şirketin kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg de bir günde 4 milyar dolar kaybetti. Zuckerberg'in bugün itibarıyla serveti 70.7 milyar dolar.

        Düşüşten diğer sosyal medya şirketleri de etkilendi. Snapchat hisseleri haberler sonrasında yüzde 2.6 düşerken, Twitter da binde 6 değer kaybetti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa