Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talebine ret, tutukluluğa devam

        6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yargılamalar sürüyor. Kahramanmaraş’ta 35 kişinin ölümüne sebebiyet veren Ezgi Apartmanı’nın yıkımına ilişkin yargılama 29 Şubat 2023'te başladı.

        İKİ İSİM KAÇAK

        Sami Kervancıoğlu (soldaki) ve Mustafa Pekel (sağdaki)
        Sami Kervancıoğlu (soldaki) ve Mustafa Pekel (sağdaki)

        5 sanıklı dosyada tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Kervan Pastanesi’nin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel halen kaçak durumda bulunuyor.

        MÜTEAHHİT İÇİN ADLİ KONTROL KARARI VERİLMİŞTİ

        Sanıklardan fenni mesul Mehmet Tekin ve tadilatı yapan Ertan Danacı ise tutuklu durumda iken Müteahhit Yakup Aktaş hakkında ise adli kontrol kararı bulunuyor.

        Davada mağdur müdahil ailelerin vekilliğini Avukat Dr. Rezan Epözdemir yaparken sanık müteahhitlerin vekilliğini ise Prof. Dr. Ersan Şen yapıyor.

        Ezgi Apartmanı dosyası, bütün Türkiye’deki dosyalar arasında emsal nitelikli dosyalardan biri; çünkü Ezgi Apartmanı’nın zemininde bulunan Kervan Pastanesi’nden kolonların kesildiği iddia ediliyor ve kolonları kestikleri iddia edilen sanıklar Mustafa Pekel ve Sami Kervancıoğlu halen kaçak durumda...

        REKLAM

        ERSAN ŞEN'E TEPKİ

        29 Şubat’taki duruşmada, bütün hazır bulunan sanıklar, müştekiler, hazır bulunan tanıklar dinlendi. Çapraz sorgular yapıldı, zaman zaman taraflar arasında çok sert atışmalar yaşanması nedeniyle duruşmaya ara verildi. Kolon kestiği iddia edilen kaçak sanıkların avukatlığını yapan Ersan Şen’e duruşma salonunda bulunan ailelerden tepki yağdı.

        KIRMIZI BÜLTEN TALEBİNE RET

        Taraf beyanlarından sonra savcı, kolon kestiği iddia edilen firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti.

        Ancak söz konusu iki sanığın avukatı Ersan Şen Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan kırmızı bülten talebine itiraz etti ve mahkeme tarafından müvekkillerinin tutuklanmayacağına dair güvence verilmesi halinde müvekkillerinin duruşmaya katılıp savunmalarını yapacaklarını bildirdi.

        Ersan Şen
        Ersan Şen

        Şen ayrıca müvekkillerinin iddia edildiği gibi kolon kesmediklerine dair yedi adet bilirkişi raporu aldıklarını belirtti.

        Kırmızı bülten talebini reddeden mahkeme sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi.

        Duruşma 3 Mayıs tarihine ertelendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa