Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 20172018 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirilen törenle uğurladı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuklara Anadolu Üniversitesi'nin tanıtım filmi izletildi. Törenin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, mezunlara tavsiyelerde bulundu. Rektör Gündoğan, "Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi, sizleri de çok büyük fedakârlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanınız geldi. Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Özellikle mezuniyet zamanlarının sizlerde oluşturduğu buruk sevince ve sonrası ile ilgili yaşadığınız tedirginliğe yabancı olmadığımızı bilmenizi isterim. Yaşadığınız buruk sevinci ve mezuniyet sonrası ile ilgili tedirginliğinizi biraz da olsa azaltır diye düşünerek Anadolu Üniversitesi ile bağınızın kopmadığını, aslında daha da güçlenerek artacağını söylemeliyim. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi, birçok sorunla karşılaşacaksınız. Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak. Hepimizin geçtiği yollardan geçeceksiniz. Hepimizin çözmek için çaba sarf ettiği sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şundan kuşkum yok ki Anadolu Üniversitesi’nde geçirdiğiniz yıllar, aldığınız eğitim, katıldığınız ya da düzenlediğiniz kültürel ve sanatsal etkinlikler, kurduğunuz dostluklar ve çoğu zaman dört mevsimi ile hemhal olduğunuz kampüslerimizin size kattıkları sayesinde bu sorunları bizlerden çok daha kolay aşacaksınız" dedi.

        "Üniversitenizin kapıları sizlere her zaman açıktır"

        Anadolu Üniversitesi'nin öğrencilerine yüklediği kurumsal kimliğin yanı sıra, mezuniyetleri sonrasındaki gayretleriyle pek çok kapının mezunlara açılacağına değinen Gündoğan, "Üniversitenizin kapıları sizlere her zaman açıktır. Burada edindiğiniz dostluklar sizleri hiçbir zaman bir başına bırakmayacaktır. Anadolu Üniversitesi, 60 yıllık geçmişi ile kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin arkasında olacaktır. Bu duygularla başarılarınızın devamını diler ve sizleri gönülden kutlarım. Sizleri çok ama çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Çocuklarınızın daha güzel koşullarda yaşamaları ve müreffeh bir geleceğe sahip olmaları hayaliyle yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek elbette mümkün değil. Bizler, Anadolu Üniversitesi'nin bütün çalışanları, bütün imkânlarımızla kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalıştık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri her neyse, gençlerimizi bu gereklilikler doğrultusunda donatmaya uğraştık ve artık onların sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle, daha güzel bir dünya için üzerilerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

        Rektör Gündoğan'ın ardından bir konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Ak ise, "Bugün burada üniversitemizin 60'ıncı, fakültemizin 7'nci kuruluş yılında, 3'üncü mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mezun olan genç dil ve konuşma terapistleri ve genç sosyal hizmet uzmanlarının mezuniyet sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin gençlerimizi şerefle uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde aramızda bulunduğunuz ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve fakültem adına her birinize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

        Son olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarını temsilen konuşan fakülte birincisi Seçil Kılınç da şunları söyledi;

        "Dört yıl önce çıktığımız bu yolu bugün burada sonlandırıyoruz. Verdiğimiz emeklerin, uykusuz vize ve final haftalarının, öğrencilik hayatının yaşattığı zorlukların karşılığını diplomamıza kavuşarak almak için bir araya geldik. Dolayısıyla bugün burada hüzünlü bir bitişin yanında yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Anadolu Üniversitesi'ne, hocalarıma, aileme bana kattığı tüm güzellikler için teşekkür ediyorum."

        Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla fakültede derece elde eden öğrencilerden; Seçil Kılınç, Aslıhan Gürkan, Begüm Serap Akdemir ve İrem Poyraz hediye ve diplomalarını Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve rektör yardımcılarının elinden aldılar.

        Diğer yandan törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, mezun öğrenciler ve aileleri katılırken, mezunların kep atmalarıyla son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa