Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Birimi ekibi, son 6 ay içinde, başarı oranı yüzde 100 olan 5’i karaciğer, 6’sı böbrek nakli olmak üzere toplam 11 organ nakli gerçekleştirdi

        ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yeniden faaliyete geçen ESOGÜ Hastanesi Organ Nakli Birimi, nakil operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Organ Nakli Birimi'nde görevli Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Ünal, Prof. Dr. İlter Özer ve Prof. Dr. Murat Ulaş’ın önderliğindeki 34 kişilik transplantasyon ekibinin azimli ve fedakâr çalışmalarıyla son 6 ay içinde, 5’i karaciğer, 6’sı böbrek nakli olmak üzere toplam 11 organ nakli gerçekleştirdi. 11 organ nakli vakasının 8'i kadavradan nakil, 3'ü canlıdan nakil olarak gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 11 beyin ölümü vakasından 7 vakada organ bağışı alınmıştır.

        Başarı oranı yüzde 100

        İlgililer, bu yüzde 70'lik oranın, Türkiye ortalaması olan yüzde 20’nin çok üzerinde bir rakam olduğunu belirterek, " ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bugüne kadar gerçekleştirilen nakillerdeki başarı oranı yüzde 100’dür. Organ nakli yapılan olguların hepsi sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam etmekte olup hastalarımız kontrol altında tutulmaktadır. Ayrıca ülkemizde önemi her geçen gün artan özellikle yurtdışı kaynaklı sağlık turizmini, önümüzdeki süreçlerde ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli alanında aktif kılmak için de çalışmalar yürütülmektedir" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa