Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Afet Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen “Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım” projesi kapsamında, bedensel engelli vatandaşların hayatı kolaylaştıracak çalışmaların anlatıldığı eğitim semineri düzenlendi.

        Düzenlenen eğitim programına, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşları katıldı.

        Programda, Ramazan ayının feyzinden bahseden Vali Çakacak, birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik bağlarımızın hiçbir zaman bozulmamasını diledi. İl Afet Müdürlüğü’nün engelli vatandaşlara yönelik olarak yürüttüğü projenin çok önemli ve anlamlı olduğunu dile getiren Vali Çakacak, yaptığı konuşmada, “Engelli vatandaşlarımızın doğal afetlere yönelik korunmasını anlatan ‘Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım’ projesi bizim için çok önemlidir. Engelli olmak kişinin elinde olmayan bir şeydir. Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmalarını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerini temin için birey ve toplum olarak onlarla empati kurmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalı ve onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz” dedi.

        Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Vali Çakacak, “Devletimiz, sosyal devlet olmanın vermiş olduğu sorumluluğun bir gereği olarak tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini herhangi bir engelle karşılaşmadan kullanabilmeleri için özellikle son yıllarda engellilerin bakımını ve hayata katılımını kolaylaştıracak önemli adımlar atmış, mevzuat düzenlemeleri yapmıştır” şeklinde konuştu.

        Anadolu Üniversitesi ve Türk Kızılayı Eskişehir Şubesinin projeye büyük katkılar sunduğunu hatırlatan Vali Çakacak, projenin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayan herkese teşekkür etti.

        Görme, işitme ve fiziksel engelli bireylere yönelik deprem, sel ve yangın konuları hakkında Uzaktan Modül oluşturulmasının anlatıldığı eğitimin ardından, iftar yemeğinde bir araya gelindi.

        Vali Çakacak, yemekten sonra engelli vatandaşlarımızla bol bol sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa