Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geleneksel hale gelen ve 13.’sü düzenlenen Eskişehir Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nde yerli ve yabancı gençlerden oluşan orkestralar hünerlerini sergiledi.

        Festivale 6 farklı ülkenin yanı sıra yurt içinden 5 farklı orkestra katıldı. Porsuk Çayı çevresinde dinleyenleri kendilerine hayran bırakan gençler, çaldıkları eserlerle alkış topladı. Festivale katılan 6 ülkenin orkestraları; İspanya, İtalya, Bulgaristan, Danimarka, Fransa ve Yunanistan’dan gelen gençlerden oluşuyor. Ayrıca festivalde yer alan yerli ve yabancı animasyon ekipleri çocukları keyifli anlar yaşattı.

        Festival hakkında bilgi veren Eskişehir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Korel Cezayirli, “Bu sene 13.’sünü düzenlediğimiz Uluslararası Gençlik ve Çocuk Tiyatroları Festivalimizin açılış törenindeyiz. 6 ülke yurtdışından gelen ve yurtiçinden de 5 farklı performanstan 20’nin üzerinde oyunla seyircilerimizle buluşuyoruz. Bizim için çok güzel; çok gurur verici bu festivalin 13.’sünü yapmak, kemikleşmiş hale getirmek bu festivali ve çok mutluluk verici. Katılımdan memnunuz. Biraz hava muhalefetimiz olmasına rağmen, dolu yağması sebebiyle ama yine de çok memnunuz. Şehirle paylaşmak için yapıyoruz, onlar da çıkıp geliyorlar zaten” ifadelerini kullandı.

        Orkestraların sırasıyla performanslarını sergilendiği festivalde vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa