Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Dünya Çölyak Farkındalık Ayı unutulmayarak, Çölyaklı hastalara özel glutensiz pasta yapıldı.

        Çölyak Farkındalık Ayı olan Mayıs ayında “Çölyaklıların Farkındayız ve Yanlarındayız” demek için ESOGÜ Hastanesi Mama Mutfağı tarafından glutensiz pasta yapılarak farkındalık oluşturuldu.

        Eskişehir Çölyakla Mücadele Derneği kurucularından Hemşire Hicran Niron konuyla ilgili olarak, “Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan gluten adlı proteine karşı ince bağırsağın ömür boyu süren ve kronikleşen hassasiyetidir. Hastalığın tek tedavisi ömür boyu uygulanacak glutensiz diyettir. Diyeti kararlı bir şekilde uygulayan Çölyak hastalarının hastalığa ait yakınmaları 2 hafta gibi bir sürede gerilemeye başlayacak ve 6 ay içerisinde kan testleri normale dönecektir. Çölyak tanı alana kadar hastalık, tanı aldıktan sonra yaşam şeklidir” açıklamalarında bulundu.

        ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde her gün Çölyaklı hastalar ve çalışanlar için diyetisyen kontrolünde glutensiz yemek çıkarılıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa