Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

        Rektör Vekili Şenocak, mesajında, "Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tarihimizin en büyük bağımsızlık mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış, vatan, millet ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; kazanılan bu zafer, yeryüzünde bağımsızlığını kazanamamış olan tüm uluslara, bağımsızlık mücadelesine cesaret edebilmeleri için emsal teşkil etmiş, Türk milleti yaktığı bağımsızlık meşalesi ile bu ulusların da yolunu aydınlatmıştır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, 99 yıldır milletimizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Atatürk’ün bu günü ülkemizin ve insanlığın umudu ve yarınlarımızın güvencesi olan gençlerimize emanet etmesi, onlara olan inancının, sevgisinin ve güveninin bir göstergesidir. Kurtuluş Savaşımızdan bugüne tecrübelerimizi hayata geçirme ve birlik olma noktasında, genç neslimizin tarihimize ve değerlerimize sağduyu ve sadakatle sahip çıkarak ülkemizi aydınlık yarınlara azim ve kararlılıkla taşımak için üstün bir gayret içinde olacaklarına ve Türkiye Cumhuriyeti devletini her zaman koruyacaklarına ve yücelteceklerine olan inancımız sonsuzdur. Bu bağlamda evlatlarımızı bilgili, donanımlı, araştıran, evrensel düşünebilen, üreten, milli değerlerimize bağlı, hoşgörülü ve duyarlı bireyler olarak yetiştirmek de bizlerin en asli görevidir. Bu inançla geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve mensubu olmaktan gurur duyduğum yüce Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa