Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Seyitgazi ilçesi Yazıdere Mahallesi’nde ilçenin manevi mimarlarından Üryan Baba anıldı ve vatandaşlar tarafından bolluk ve bereket için yağmur duası edildi.

        Restorasyonu tamamlanan Üryan Baba türbesi ziyarete açıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte ilçenin tarihi ve manevi değerlerine sahip çıktıklarını belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, "Yazıdere Mahallemizde Üryan Baba'yı anma ve Yağmur Duası'nda buraya gelen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunan tarihi ve manevi değerlerimize gereken önemi vererek, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. İlçemizin manevi mimarlarından biri olan Üryan Baba'nın türbesi kendine yakışır bir şekilde eski ihtişamına kavuştu. Restorasyonu tamamlanan türbemizi ve diğer manevi değerlerimizi koruyup kollamaya devam edeceğiz. Allah bizlere Üryan Baba'yı gelecek kuşaklara aktarmayı, anmayı, bu değerlerimize sahip çıkmayı nasip etsin. Bu anlamda günde hem yağmur duamız hem de Üryan Baba'yı anma etkinliğimiz hayırlara vesile olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı.

        Üryan Baba Türbesi'nde dualar edilirken etkinlik yemek ikramı ile son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa