Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimcilerin yıllardır talep ettikleri 3 bin 600 ek göstergesinin seçim dolayısıyla tekrar gündeme gelmesiyle açıklamalarda bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Mali Sekreteri Bekir Önsel, “Öncelikle eğitimcilere 3 bin 600 ek gösterge vereceğini açıklayan Muharrem İnce’ye sonra da bu müjdeyi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tüm eğitim çalışanları adına teşekkür ederiz. Ancak gönlümüzden geçen bu ek göstergeden tüm eğitim çalışanlarının faydalanmasıdır” dedi.

        Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) olarak 19. Milli Eğitim Şurası'nda 3 bin 600 ek göstergenin çıkartılması için sendika olarak büyük emek sarf ettiklerini belirten Önsel, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3 bin 600’e yükseltilmesi kararının Cumhurbaşkanı adayları tarafından dillendirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından öğretmenler, hemşireler, polis ve din görevlilerine emeklikte uygulanması sözünden dolayı teşekkür ederek yasanın sadece öğretmenlere uygulanması eğitim çalışanlarını böleceğini bu uygulamanın adil ve hakkaniyetli olmayacağı bu yüzden düzenlemenin tüm eğitim çalışanlarını kapsaması gerektiğini söyledi.

        Önsel, “Yıllardır hükümetin verdiği her kazanımı sahiplenen, kaybedilen haklarda ise sesi çıkmayan yetkili sendikanın, tüm sendikaların ortak beklentisi ve uğraşısı sonucu alınan 3 bin 600 ek gösterge kazanımını sahiplenmesi komik. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve büyük memnuniyetle karşılanan emekli vatandaşlarımıza bayramlarda verilecek bayram ikramiyesinin asgari ücretle çalışan kişilere verilmezken çok yüksek emekli maaşı alan kişilere de uygulanması sosyal adaleti ve çalışma barışını bozar. Bu uygulamanın öncelikle maaşı yoksulluk sınırı altında bulunan emeklilere ve tüm çalışanlara ödenmesi daha adaletli olacak. Kamu çalışanları ödenecek ikramiyede üvey evlat gibi görülmemeli ikramiye uygulaması kamuda çalışan tüm memurları kapsamalıdır” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa