Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum'un Karaçoban ilçesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde tarım arazileri zarar gördü.

        Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren dolu ve sağanak yağış Karaçoban ilçesinde hayatı adeta felç etti. Ceviz büyüklüğüne yağan dolu bazı araçların camını kırdı. Sağanak yağış nedeniyle Hatraç deresi taşarken köylerdeki ekili tarım alanları selden zarar gördü.

        Kuvvetli yağış ve dolu uyarısı

        Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan için yarından itibaren üç gün boyunca kuvvetli yağış ve dolu uyarısı yapıldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 2224 Mayıs tarihlerinde 12.00 ila 21.00 saatleri arasında bölge genelinde orta kuvvette sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak ile beraber dolunun etkili olacağı tahmin ediliyor.

        Yağışların orta ve yer yer kuvvetli olmasının beklendiği bölgede, metrekareye 6 ila 50 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

        Yetkililer, sağanak ve dolu nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa