Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YUNUS HOCAOĞLU - Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Kerim Vural, Erzurum'da mart ayında düzenlenecek "20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları"na 40 ülkenin ön başvuru yaptığını belirtti.

        Kerim Vural, 2-12 Mart 2024 tarihlerinde Türkiye'de ilk defa Erzurum'da gerçekleşecek organizasyon hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        Curling, kayaklı koşu, buz hokeyi, satranç, snowboard, futsal ve alp disiplini olmak üzere 7 farklı branşta Erzurum'da 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nı gerçekleştireceklerini ifade eden Vural, şöyle konuştu:

        "Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan organizasyon için Erzurum'u tercih ettik. Kar ve buz sporları, tesis altyapısı olarak tam donanımlı olması önemli bir etken. Bunun yanı sıra futsal ve satranç da salon sporları oldukları için aynı ilimizde yapabiliyor olmamız açısından Erzurum'u tercih etmemiz elzem oldu. Doğruyu söylemek gerekirse Türkiye'deki vilayetlerimizin tamamı içindeki bütün branşları tam olarak yapabileceğimiz il Erzurum. Geçen hafta itibarıyla bu faaliyetlerin Erzurum'da gerçekleşmesi konusunda onaylarımızı tamamladık."

        - "Salonlarımızın olması bu işi Türkiye'ye almış olmamıza en büyük etken"

        Vural, bu denli büyük bir uluslararası faaliyete ev sahipliği yapmak için ülkenin sportif altyapısının çok önemli olduğuna işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, gelmiş geçmiş bütün Gençlik ve Spor Bakanlarımız, ülkemizin her ilinde bu altyapıyı tam manasıyla oturtmuşlar. Yani Kanada'dan İtalya'dan daha uygun spor tesislerimizin, salonlarımızın olması esasen bu işi Türkiye'ye almış olmamıza en büyük etken." ifadelerini kullandı.

        Şimdiye kadar organizasyon için birçok ülkenin başvuru yaptığını dile getiren Vural, şunları kaydetti:

        "40 ülkenin ön başvurusu var. 1500-2000 arası sporcu ve teknik heyetten oluşan yabancı konuğu Erzurum'a bekliyoruz. Buradaki tesisleri geziyoruz, tesislerin fotoğraflarının siteye eklenmesinin akabinde 40 olan başvuru sayısının belki 45-50'ye çıkmasını öngörüyoruz. Bu manada Erzurum ve ülkemiz için çok büyük bir sportif organizasyon olacak. Organizasyonun burada yapılacağı açıklanalı bir hafta olmasına rağmen herkes kucak açtı, herkes elini taşın altına soktu. İnşallah kazasız belasız bir organizasyon olacağını öngörüyoruz."

        - "Sosyal medya hesaplarını kullanarak Erzurum'dan bahsedecekler"

        Vural, İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları sayesinde Erzurum'un daha çok tanınacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

        "Duyup konuşamadıkları için genelde görüntülü konuşmayla haberleşecekler. Dolayısıyla şu anki duruma göre 40 ülkeden misafir gelse, bu ülkelerin hepsinin haberi olacak. Bulundukları yerlerin görüntülerini açıp bütün sosyal medya hesaplarını kullanarak Erzurum'dan bahsedecekler. Yani Erzurum'un tanıtımı açısından önem arz eden bir durum. 2017'de Samsun'daki Yaz Olimpiyatları'nda uluslararası federasyon başkanları ve ilgili teknik delegelerin ifadesiyle şimdiye kadar yapılmış olanın en iyisini biz yaptık. Kış Olimpiyatları'yla alakalı da aynı şekilde şimdiye kadar yapılmış olanların en iyisini yapmak üzere planlama yapıyor ve çalışıyoruz."

        Vural, 13 yıldır spor camiası içinde yer aldığını, gittiği başka ülkelere kıyasla Türkiye'nin dünyada en iyi organizasyon düzenleyen ülkelerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa