Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin, aralarında eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile "böcek davası" hükümlüsü, eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar'ın da bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Yücel Bilgiç ise duruşmaya bağlı bulunduğu Sincan 1 No'lu L Tipi Cezaevinden, Serdar Doğan ise Vezirköprü M Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

        Bilgiç, savunmasında, eski beyanlarını tekrar ettiğini ve mağdur olduğunu belirterek, tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesi istedi.

        Tutuklu bulunduğu sürede ailesinin de mağduriyet yaşadığını anlatan Bilgiç, "Tutukluluğum, çocuklarım, annem ve babam açısından çok ağır ve ciddi mağduriyet yaratıyor. Gelinen aşamada Ramazan Bayramı da dikkate alınarak tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

        Tutuklu sanıklardan Serdar Doğan ise basit bir büro memuru olduğunu, dinlemeler konusunda hiç bir yönetme ve denetleme imkanının olmadığını ifade etti.

        Bylock, programını bilmediğini dile getiren Doğan, şöyle konuştu:

        "Böyle bir programından kurulmasını ve kullanmasını bilmiyorum. Buna rağmen çok uzun süredir tutukluyum ve ciddi düzeyde mağdur oldum. Eşim Tuba Doğan'da Bylock programının tespit edilmesini tutuklandıktan 4 ay sonra öğrendim. Eşimde çıkan Bylock'u benim kullandığım veya yüklediğim yönünde hiç bir beyan yoktur. Kendisi de suçlamayı kabul etmiyor. Gelinen bu aşamada Bylock programına ilişkin yapılan tespit hataları da göz önüne alınarak tahliyeme karar verilmesini istiyorum."

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

        - Davanın geçmişi

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 29 Aralık 2014'te Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve eski başkomiser Aslan Kartal gözaltına alınmıştı.

        Savcılıkça hazırlanan 162 sayfalık iddianameyle, Uçak ile emniyet amirleri Doğan, Aktürk, Bilgiç ve başkomiser Kartal ile Romanya'da yakalanan Sedat Zavar ile diğer 14 sanık hakkında, "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği", "suç uydurma", "suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Yargılama aşamasında sanıklardan Serdar Doğan, Hüseyin Topal, Mehmet Gökçe, Serdar Aydın, Yusuf Çilingir, Serdar Erkan, Cengiz Çiçek, Kenan Kılıç, Aslan Kartal, Yücel Bilgiç, Gürhan Koca ve Hasan Altıntaş'ın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa