Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajı'nın tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 430 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

        Acu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte son dönemde su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını vurguladı.

        Kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "GÖLSU" projesi kapsamında Erzurum'un da nasiplendiğini belirten Acu, şu ifadeleri kullandı:

        "Çalışmaları devam eden Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajının tamamlanması ile 4 bin 50 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Baraj inşaatında 290 bin 679 metreküp gövde dolgusu yapılarak, yüzde 65 seviyesine gelindi. Ayrıca derivasyon sağlanmış, dolusavak 1. kademe kazıları tamamlanmış, köy rölekasyon ve ulaşım yolları bitirilmiştir."

        Acu, projenin tamamlanması bölge halkının ekonomik olarak güçlenmesinin ve refah düzeyinin artmasının sağlanacağına değinerek, "Temelden yüksekliği 44,57 metre olan Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 430 bin lira katkı sağlanması hedeflenmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa