Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika... Erdoğan'dan Kandil açıklaması: Kandil'de lider takımını hallettik

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları çerçevesinde önce Şanlıurfa'da sonra Mardin'de açıklamalar yaptı.

        Erdoğan, Kandil Harekatı ile ilgili, "Kandil'de 10 önemli noktayı vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil'deki lider takımını hallettik." ifadelerini kullandı. Erdoğan, daha önce, "Bunları toplantı halinde vurduk, ilerleyen günlerde durumu açıklayacağım" demişti.

        Erdoğan Urfalılara "Siz varil bombalarından kaçan Suriyeli kardeşlerimize ensar oldunuz. Şanlıurfa zaten şanlıydı, şanına şan katacak. Size zorluklar kattığını da biliyorum. Ama sizden biraz sabır istiyorum. Adım adım bu durumu çözüyoruz. Şanlıurfa'nın yanındaki fitne kazanları devireceğimiz vakit çok yakın." şeklinde seslendi.

        REKLAM

        ''EL BAB'DA FAKÜLTE AÇIYORUZ''

        Erdoğan, "Harran Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ve YÖK beraber çalışarak şimdi El-Bab'da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz. Erdoğan Şanlıurfa'da şehir hastanesini 2021'de açacağız. İzletin bakalım benim Şanlıurfalı kardeşime, bir görsünler şehir hastanelerini. Şanlıurfa'yı hızlı trenle bağlıyoruz. Bir oylama yapalım, istiyor musunuz? Adaylardan birisi hızlı treni istemiyormuş. Neymiş, hızlı trenler göçü hızlandırırmış vah zavallı. Bunlara kanı arabası verelim." şeklinde konuştu.

        GAP VE İÇME SUYU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşsizliği çözmek için GAP ile ilgili çalışmayı hızlandırdık. Atatürk Barajı'ndan aldığımız suyu 221 kilometre uzunluğundaki kanal ile getirerek 2 milyon üzerindeki dekarı suluyoruz. Şanlıurfa'nın içme suyu sorununu Atatürk Barajı'ndan getirdiğimiz su ile çözdük. Siverek ve 19 köyün su ihtiyacını karşılayacak hat için çalışmalar sürüyor." dedi.

        "Suruç'ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olay soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkarılacak."

        ''KANDİL'DEN TALİMAT ALIYORDU''

        Kandil ve HDP ile ilgili konuşan Erdoğan, "Hapır sapır konuşuyorlar. Bunlar avanta aday. Anamuhalefet evlere şenlik. Genel başkan ayrı, aday ayrı telden çalıyor. Bölücü örgütün güdümündeki parti Kandil'den talimat alıyordu, şimdi Kandil'i başlarına yıkıyoruz. Bakalım şimdi hangi dağdan emir alacaklar? Artık 24 Haziran'a yürüyoruz. 24 Haziran'da cevabı en güzel şekilde veriyor muyuz?"

        MARDİN'DE BAŞÖRTÜ VE KANDİL VURGUSU

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın ardından Mardin'de düzenlenen mitingde seçmene hitap etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran'da destan yazmaya hazırlanıyor. Mardin, milletin iradesini satışa çıkaran gafillere esaslı bir ders vermeye hazırlanıyor. Rabbim, bu şehrin kardeşliğini, huzurunu daim eylesin. Biz Mardin'le gurur duyuyoruz. Biz Mardin'in bölücü terör örgütüne boyun eğmemesiyle gurur duyuyoruz'' şeklinde konuştu.

        Erdoğan Kandil'e düzenlenen operasyona ilişkin, "Afrin bitti sırada Kandil var. Nerede Türkiye'ye taciz var biz tepelerine bineceğiz." dedi.

        CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştiren Erdoğan, "Çıkıyor şimdi Bay Kemal, utanmadan 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm' diyor. Buna inanıyor musunuz? Sen neyi çözdün? Siz başörtü düşmanısınız. Sizin biz cemaziyelevvelinizi biliriz. Sizin geçmişiniz ne ki siz ne olacaksınız?" ifadesini kullandı.

        Erdoğan, "Devlet, tüm şefkatiyle vatandaşlarını kucaklarken teröristlerin başlarına da kadife eldivenin içindeki çelik yumruğunu indirmekten çekinmedi." diye konuştu.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem ülkemiz içerisinde hem de sınırlarımız ötesinde yürüttüğümüz bu operasyonlarla Mardinli kardeşlerime yaşattıkları acıların, zulümlerin, yürek sızılarının hesabını teröristlerden misliyle sorduk. Bu süreçte bölücü terör örgütünün bizi çekmek istediği tuzağa da düşmedik. Örgütün sergilediği onca alçaklığa rağmen hukuktan, demokrasiden ve adaletten taviz vermedik." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa