Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Erdoğan'dan Kudüs trafiği: Önce Merkel, ardından Ruhani, Putin ve Papa!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’deki son gelişmelerle ilgili telefon diplomasisini sürdürüyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan,Filistin’deki son gelişmelerle ilgili olarak Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider görüşmede, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinlilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim hakkında görüş teatisinde bulundular.

        CumhurbaşkanıErdoğan’ın konuyla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul’da gerçekleştireceği olağanüstü toplantı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın BM nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi. Görüşmede mevcut tablonun soruna çözüm bulunmasını zorlaştırdığı da vurgulandı. Görüşme vesilesiyle ikili ilişkilere değinen iki lider, gerek ilişkilere ivme kazandırılması, gerek bölgesel konularda fikir teatisi için yakın temasta olma konusunda mutabık kaldılar.

        REKLAM

        ERDOĞAN-RUHANİ GÖRÜŞMESİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yle telefonda Kudüs'ü görüştü.

        Erdoğan ve Ruhani, İİT'nin İstanbul’daki olağanüstü toplantısının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

        ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistindeki son gelişmelerle ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Gazze’de Filistinli göstericilerin hedef alınması neticesinde bölgede yaşanan gerilim ele alındı.

        Filistinli göstericilerin tüm dünyanın gözü önünde hunharca saldırıya uğramalarının utanç verici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olarak 18 Mayıs’ta İstanbul’da düzenleyeceği İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

        ERDOĞAN KATOLİKLERİN RUHANİ LİDERİ PAPA İLE GÖRÜŞTÜ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile telefonda görüştü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus ile görüşmesinde, üç semavi din için önem taşıyan Kudüs'ün statüsünün ihlalinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede; hem Yahudiler, hem Hristiyanlar, hem de Müslümanlar tarafından kutsal sayılan Kudüs´teki son gelişmeler ve Gazze´de Filistinli göstericilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim ele alındı.

        ERDOĞAN: GAZZEDEKİ İNSANLIK DIŞI SALDIRILAR UTANÇ VERİCİ

        Üç semavi din için önem taşıyan Kudüs´ün statüsünün ihlalinin kabul edilemeyeceğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze´de savunmasız Filistinliler'e yapılan insanlık dışı saldırıların ve meydana gelen can kayıplarının utanç verici olduğuna dikkati çekti.

        Türkiye´nin İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak 18 Mayıs´ta İstanbul´da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi´ni toplayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM nezdinde de konunun takipçisi olmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

        PAPA FRANCİSCUS: İKİ DEVLETLİ BİR ÇÖZÜM ŞART

        Yaşanan hadiselerden derin üzüntü duyduğunu ifade eden Papa Franciscus da barış için Kudüs´ün özel statüye sahip olacağı iki devletli bir çözümün şart olduğunu belirtti. Masumların hedef alınmasının ve insanların hayatlarına kastedilmesinin kabul edilemez olduğuna değinen Papa Franciscus, uluslararası camianın sorunun çözümü için BM nezdinde gerekeni yapması gerektiğini söyledi.

        Papa Franciscus'un, Ramazan ayının başlaması vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iyi dileklerini de sunduğu kaydedildi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YAPTIĞI DİĞER GÖRÜŞMELER

        Erdoğan dün ve önceki gün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile de aynı çerçevede birer telefon görüşmesi yapmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa