EN ÇOK İZLENENLER

Reyting artışları devam edecek mi?

Reyting artışları devam edecek mi?

Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Yapı Kredi Yatırım Başstratejisti Murat Berk oldu. Türkiye'nin uyguladığı enflasyonu düşürmeyi hedef alan ekonomi politikasının hedefine başarı ile ulaşıp ulaşamayacağının sorgulandığı programda Berk, yılsonuna yönelik enflasyon, faiz, borsa ve döviz kuru tahminini paylaştı. Berk global başta ABD Merkez bankası Fed'in politikalarının yansımaları olmak üzere global piyasalardaki gelişmeler ve bunun Türkiye'ye yansımalarını da dile getirdi.

Türkiye'nin devleri ne durumda?

Türkiye'nin devleri ne durumda?

Borsanın Şirketleri programının bu haftaki konuğu TEB Yatırım Araştırma Direktörü Erdem Kaylı oldu. Türkiye ekonomisi ve borsanın dev şirketlerinin bilanço ve temel analizlerinin yapıldığı programda Kaylı, demir-çelik, havacılık ve petrokimya devlerini anlattı. Kaylı, Çin'in demir-çelikte üretim ve azalan tüketimi ile ihracat gazına basmasının Erdemir ve Kardemir'in ürün marjları ve karlılığı üzerindeki etkilerini ele alırken havacılıkta petrol fiyatlarındaki artışın maliyetlere nasıl yansıyacağını sorguladı.

Merkez Bankası'nın Nisan ayı faiz kararı ne olur? Mevduat faiz gelirinde stopaj artacak mı?

Merkez Bankası'nın Nisan ayı faiz kararı ne olur? Mevduat faiz gelirinde stopaj artacak mı?

Mart ayında 500 baz puan artışa giderek sürpriz yapan Merkez Bankası'nın (TCMB) Nisan ayındaki faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. 25 Nisan Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası'nın faiz kararı için beklentiler ne yönde? Mevduattaki faiz gelirinden alınan stopaj artacak mı? Halving yapan Bitcoin'de son durum ne? HT Mikrofon'da Helin Genç sordu, Haberturk.com Ekonomi Müdürü Selim Karahan yanıtladı.

 

Öğretmen, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı

Öğretmen, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı

Konya'da bir lisede görevli coğrafya öğretmeni M.K. (55), öğrencisi S.D.'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı. S.D.'nin annesi N.D. “Bir defasında, ‘Bende aynı tarafa gidiyorum’ diye eve bırakmış ve kızımı öpmeye çalışmış. Kızım uzak durmaya çalışınca da cinsel mesajlar göndermiş. Okulda da el hareketiyle cinsel istismarda bulununca, kızım durumu bize söyledi. Biz gerekeni yapıp, savcılığa ve okul idaresine şikayette bulunduk'' dedi. (DHA)

"Süper Lig tescil edilmeyebilir" Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan flaş açıklama

"Süper Lig tescil edilmeyebilir" Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan flaş açıklama

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Habertürk TV'de yayınlanan Geçiş Oyunu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Kulüpler Birliği'nin MHK'nin '8 Mart Operasyonu'na herhangi bir dahli bulunmadığını dile getiren Hurma, 20 kulübün de TFF'nin seçime gitmesi konusunda mutabakat sağladığını dile getirdi. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı ikinci başkanı da olan Hurma, TFF'yi seçime götürmek için toplanan imza sayısının yeterli sayıya ulaştığının altını çizerken FIFA ve UEFA'nın Türk futbolunu takibe aldığını, ligin tescil edilmeme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı

Kapısı açık ilerleyen yolcu otobüsünden düşen kadın ağır yaralandı

Kapısı açık ilerleyen yolcu otobüsünden düşen kadın ağır yaralandı

(DHA)- ADANA'da, kapısı açık halde ilerleyen şehir içi yolcu otobüsünden dengesini kaybedip düşen Hatice S., ağır yaralandı. Kadının düştüğü o anlar ise otobüsün araç içi kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, merkez Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi Güney Kampüs Yolu'nda meydana geldi. Vedat K. yönetimindeki 01 J 0364 plakalı yolcu otobüsü kapısı açık şekilde ilerlerken, yolculardan Hatice S., durakta inmek için kapıya yaklaştı. Bu sırada dengesini kaybeden kadın otobüsten düşerken, ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Hatice S., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, otobüs şoförü Vedat K. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Öte yandan Hatice S.'nin otobüsten düştüğü anlar araç içi kamerasına da yansırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

 

Vanda öğretmen ile öğrencisinin "oğlak" diyaloğu gülümsetti

Vanda öğretmen ile öğrencisinin "oğlak" diyaloğu gülümsetti

Vanın Gürpınar ilçesinde görev yapan sınıf öğretmeni Umut Gürpınar ile öğrencisi Umut Bergenin sosyal meydaya yansıyan "oğlak" diyaloğu yoğun ilgi gördü.

Kırkgeçit İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan Gürpınar, evine döndüğü sırada öğrencisi Bergenin kucağındaki oğlakla yanına koştuğunu gördü.
Aracını durduran Gürpınarın yanına gelen Berge, oğlağı göstererek, "Öğretmenim bakın bizim keçimiz oldu." dedi.
Berge, öğretmeninin "Ne kadar güzel bir keçiymiş. Adı ne?" sorusuna, "İsmi Emrah" karşılığını verdi.
Gürpınarın cep telefonuyla kaydederek sosyal medyadan paylaştığı bu ana ilişkin görüntüler kısa sürede yüzlerce kişi tarafından beğenildi.
Kırkgeçit Mahallesinde görev yaptığını belirten Gürpınar, "Okuldan çıktıktan sonra aracımla eve dönüyordum. Bu sırada öğrencimin heyecanla yanıma koştuğunu gördüm. Keçilerinin bir oğlak doğurduğunu söyledi. İsmini sorduğumda Emrah dedi. Gülümseten bir andı. Ben de sosyal medyadan paylaştım. Kısa sürede büyük ilgi gördü." diye konuştu.(AA)

Polat çifti silahlı saldırı davasında hakim karşısında

Polat çifti silahlı saldırı davasında hakim karşısında

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan dava kapsamında Dilan ve Engin Polat çifti savunma yaptı. Dilan Polat'ın savunması sırasında sık sık ağladığı görüldü. Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda bulunan sosyal medya fenomeni Banu Parlak'a ait güzellik merkezi 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan ve Engin Polat çiftinin de ‘azmettirme’ suçundan cezalandırılması istenen davanın görülmesine bugün Küçükçekmece Adliyesi’nde başlandı. (İHA)

Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı

Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı

(AA) - Irakın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabiye bağlı karargaha ABD tarafından hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.
Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi "Facebook" hesabından yapılan açıklamada, "Babilde askeri Kalso Üssündeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğüne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, söz konusu saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.

Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet... O anlar kamerada

Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet... O anlar kamerada

(İHA) - Sarıyer'de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.'yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.'yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi.
Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Önce kaza yaptı, ardından sevgilisini boğazından bıçakladı

Önce kaza yaptı, ardından sevgilisini boğazından bıçakladı

Kırıkkale'de bir kişi, otomobiliyle kaza yaptıktan sonra sevgilisi olduğu öne sürülen kadını boğazından bıçaklayarak ağır yaraladı.
Olay, akşam saatlerinde Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki Dispanser Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücü E.B., otomobiliyle seyir halinde giderken sevgilisi olduğu öne sürülen F.C. isimli kadınla tartıştığı sırada kaza yaptı. Kazanın ardından devam eden tartışma sırasında E.B., yanında bulundurduğu bıçakla 42 yaşındaki F.C.'nin boğazını kesti.
Çevredeki vatandaşların durumu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzere olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı kadın, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan kadının, hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
Şüpheli şahıs E.B., polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak emniyete götürüldü. Polis, olayın yaşandığı otomobilde ve kaza alanında inceleme yaptı.(IHA)

Özgür Özel Denizli'de: Seçim sonuçlarını bir vazife ve millet adına bir fırsat olarak görüyorum

Özgür Özel Denizli'de: Seçim sonuçlarını bir vazife ve millet adına bir fırsat olarak görüyorum

CHP lideri Özgür Özel Denizli'de temaslarda bulundu. Seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Özel, "Seçim sonuçlarını bir vazife ve millet adına bir fırsat olarak görüyorum" dedi. Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum'un seçimden önce "İki hayalim var" dileğini ise Özel gerçekleştirdi. Özel, Horzum'a kırmızı bir motosiklet hediye ederken, belediye binasına birlikte gittiler. 

37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı

37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı

Suç örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan'a sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verildi.

Resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanan suç örgütünün, bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para topladıklarını tespit edilmişti. Daha sonra ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapılmadığı, araç teslimi sağlamadıkları belirlenmişti. Polis ekipleri, katıldıkları bir moda programıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin söz konusu şebekenin paralarını akladıklarını da tespit etmiş düzenlenen operasyonla Candan kardeşler gözaltına almıştı. Candan kardeşler, Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçen yıl 16 Kasım'da tutuklanmıştı. (DHA)