Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Rixos, Dubai'ye uzandı! - Turizm Haberleri

        Dünya turizminin önemli merkezlerinden biri sayılan Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Dubai'de,Türkiye Rixos Hotels zincirinin en yeni halkası Rixos The Palm Dubai'nin açılışı, Dubai Emiri El Maktum, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı bir törenle gerçekleşti.

        Rixos Hotels'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ilk oteli Rixos The Palm Dubai, dünyanın 8. harikası olarak anılan, ünlü Palmiye Adası'nın en prestijli bölgesinde, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin ev sahipliğinde, Dubai Emiri El Maktum, Dubai'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Hüseyin Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra, çok sayıda iş adamı ile gazetecinin katıldığı açılış töreniyle hizmete girdi.

        Açılış yapılmadan önce gazetecilere oteli tanıtan ve soruları cevaplayan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, dünya markası olmanın yolunun Dubai'den geçtiğini belirterek, ''Yeni ve farklı bölgelerde, ilginç destinasyonlarda yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gerekiyor. Rixos Hotels olarak destinasyonları keşfedip, bu bölgelere Türk misafirperverliğini taşımayı amaçlıyoruz. Yeni otelimiz de dünya starlarının yarıştığı bir destinasyonun en prestijli bölgesinde tüm dünyadan misafirleri ağırlayacaktır'' dedi.

        Antalya'dan dünyaya giden bir yolun yolculuğuna başladıklarını ve yurt dışındaki diğer yerler gibi Dubai'de de otel açmalarının son derece sevindirici bir gelişme olduğunu aktaran Tamince, Türk markalarının uluslararasılığının artmasının kendilerine cesaret verdiğini, kendi teşebbüslerinin de başkaları örnek teşkil ettiğini, Rixos markasına olan güven ve talebin arttığını, bunun kendilerini daha çok motive ettiğini ve markalarını daha fazla yaymak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

        ''DUBAİ, TURİZMİN EN İYİ UYGULANDIĞI YER"

        Rixos olarak, farklı ülkelerde farklı şehirlerde olmaya başladıklarını ve gittikleri her ülkede gördükleri ilginin kendilerini daha fazla motive ettiğini anlatan Tamince, dünyanın bir çok yerinde gerek yatırımcılarla, gerekse sektörde olan kuruluşlarla işbirliklerinin gün geçtikçe arttığını söyledi.

        Yatırım yaptıkları Duabi ile ilgili de bilgi veren Tamince, Dubai'nin turizmin göre dünyada en iyi uygulandığı, çok özel yerlerden biri olduğunu ve fert başı harcamanın da kişi başına çok yüksek miktarda bulunduğunu belirterek, ''Dubai'de 365 gün çok başarılı bir şekilde planlanıyor. Özellikle fuarcılıkta ve uluslararası ivent organizasyonunda dünyanın çok önemli şehirlerinden biri haline gelmeye başladı. 100 tane uluslararası fuar yapılıyor Dubai'de. Dünyada kendi alanında ilk üç numaraya giren fuarlar bunlar. Bunlar özellikle konaklama sektörü için çok önemli faktörler. Hem doluluk hem de fiyat çıtası için çok önemli teşebbüsler'' diye konuştu.

        ''ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OLMALIYIZ"

        Dubai'nin dünyaya hep ''en''leri tanıttığını, en lüks otelden en yüksek binaya, içinde en büyük kayak pisti olan en büyük alışveriş merkezinden, dünyanın en büyük akvaryumu, su gösterisi, yapay adasına kadar çeşitli oluşumlarla kendine dünya medyasında çok büyük yer edindiğini hatırlatan Tamince, şöyle konuştu:

        ''Biz de bu trendleri gördükçe, dedik ki, 'bizim için adeta şampiyonlar ligi olabilecek bu yerde, biz mutlaka olmalıyız' Bizim için olmazsa olmaz bir destinasyon diye, Dubai'de teşebbüslerimizi gerçekleştirdik. Bu tesisle dünyanın en önemli, en büyük yapay adasında, benim inancım adanın en önemli lokasyonunda, güzel, butik, herkese hitap edecek, insanın çok rahatlıkla bir kaç gününü zevkle geçirebileceği, dinlenebileceği özel bir ortam oluşturduk. Burada bir kaç şeyi bir arada bulunduruyoruz. Rixsos'un Türkiye çıkışlı olması bir avantaj. Çünkü biz kendi misafirperlerliğimizi, kendi mutfağımızı, kendi insanımızın güleryüzünü, değişik bölgelerimizdeki artıları buraya getirip dünyadan buraya gelen insanlarla tanıştırmak istiyoruz.''

        ''BÖLGENİN EN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİ OLACAĞIZ"

        Dubai'de ilk tesislerini açtıklarını ve 2 hafta önce yine BAE'nin en önemli emirliklerinden biri olan Resül Heyme emirliğiyle çok önemli bir projeye imza attıklarını anlatan Tamince, o projeyle bölgenin en büyük tesislerinden bir tanesinin yıl sonunda açılacağını, onun dışında 2 tesisle ilgili görüşmelerinin son aşamaya geldiğini, onların da önümüzdeki 1-2 ay içinde imzalanacağını ve bir kaç ay içinde bölgenin en önemli oyuncularından biri halene geleceklerini vurguladı.

        Rixos olarak Dubai'de apartmanlarla beraber yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını ve 20 yıllığına kiraladıkları otele de 50 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Tamince, oteldeki personelin yüzde 30'nun Türkiye'den olduğunu, bunun kendilerine avantaj kazandırdığını ve gittikleri yerde tanıtmak istedikleri konsepti en iyi Türk personel aracılığıyla tanıtabileceklerini söyledi.

        Özellikle Rusya, Orta Asya, doğu ve batı Avrupa ülkelerindeki müşteriler ile Türkiye'deki yerli müşterilerini de Dubai'ye taşımak istediklerini belirten Tamince, buradaki oda fiyatlarının kahvaltı dahil sezonuna göre 600 dolar ile 1100-1200 dolar arasında değişeceğini söyledi.

        Grup olarak yeni projelerinden de bahseden Tamince, turizm sektörüne lider yetiştirmek için, Türkiye'nin en fazla yabanca öğrenci alacak üniversitesi Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin Eylül'de hizmete açılacağını ve yine Antalya'da Avrupa'nın en büyük tema parkının da yıl sonuna kadar temelinin atılacağını belirtti.

        Rixos olarak 2012 yılında 5'i yurt dışında toplam 6 tesis açacaklarını ve toplam 23 tesis sayısına ulaştıklarını kaydeden Tamince, Rixos otellerinin 2011'de toplam 330 milyon dolar ciro yaptığını, 2012 yılında da hedeflerinin 400 milyon dolar ciro olduğunu, Rixos grup olarak da 2011 yılında 1 milyar 300 milyon dolar ciro yaptıklarını ve 2012 yılında da hedeflerinin yine 1 milyar 300 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

        Dubai'de önceki akşam gerçekleşen ve bakanlar ile çok sayıda davetlinin katıldığı otel açılış töreninde sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, ''Bu güzel turizm tesislerini inşa edebilen ülke haline geldik. Bunun için Rixos grubunu, Fettah bey kardeşimi kutluyorum. Dubai'ye, Türkiye'ye, dünya turizmine ve dünya barışına hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum'' dedi.

        Havai fişek gösterilerinin yapıldığı törende sanatçılardan Ferhat Göçer de, şarkılarıyla konuklara güzel anlar yaşattı.

        RİXOS THE PALM DUBAİ, DOĞU VE BATI'NIN SENTEZİ

        Türk misafirperverliğini BAE'ye taşıyacak olan Rixos The Palm Dubai, 233 oda ve 28 rezidanstan oluşuyor. Otel, çağdaş ve lüks mimariyle yapılan geleneksel Türk dokunuşlarla dikkat çekiyor. Ana lobinin genişliği ve her odaya ait özel balkonlar Orta Doğu mimarisinin iç avlularına gönderme yapıyor. Her odanın Körfez Denizi manzarasına sahip olduğu otel, kral dairesi, royal süit, presidential süit, senior süit, business suit, junior süit ve deluxe olmak üzere 7 farklı oda kategorisinden oluşuyor. Otelin konsepti hem iş hem de resort otel olarak hizmet vermesini sağlıyor.

        Toplantı odaları, olimpik yüzme havuzu, özel plajı, SPA ve spor aktivitelerinin en yüksek standartlarda sunulduğu Rixos The Palm Dubai, doğu ve batının sentezlenen ruhunu Arap Körfezi'ne de taşımayı hedefliyor.

        DÜNYANIN 8. HARİKASI PALMİYE ADASI

        Dubai'de 7 milyon metrekare alana yayılan ve etrafı 12 kilometrekare uzunluğunda olan yapay Palmiye Adası, 17 milyon ton kaya ve kumdan yapılırken, hilal şeklinde 4 metre boyundaki dalga kıranlarla çevrildi.

        Ortaya çıkışı ve geliştirilmesi genel tasarım ve mühendislik anlayışının tamamen dışında tutulan ve dünyada hiç bir yere benzememek üzere tasarlanan Palmiye Adası'nın yapımı için, 7 milyon metre küp kayanın Arap Emirlikleri'nin 16 farklı bölgesinden getirtildiği, ortalama 100 milyon metre küp kum ve tal kullanıldığı, yapımda kullanılan kum ve taşla dünyanın etrafında 3 kez dolaşılacağı ve uzaydan çıplak gözle görülebilen adaya 12 binden fazla palmiye ağacı dikildiği belirtiliyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa