Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak zamanı! - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metre 75 santimetre olarak ölçüldü.

        Kayak merkezindeki otellerin doluluk oranları hafta içi yüzde 95 olurken, hafta sonu yüzde 100'e ulaşıyor. Kartalkaya'daki pistlerin tamamında kayak yapılıyor. Tatilciler, güneşli bir günde kayak yaparak ve konakladıkları otellerin partilerine katılarak tatilin keyfini çıkartıyor.

        Otel yetkilileri, Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kentin arasında bulunan Kartalkaya'nın iş stresinden kaçmak isteyen tatilcilerin uğrak yeri olduğunu ifade ettiler. Kayak merkezine gelenlerin gün boyunca değişik pistlerde kayma fırsatı bulduğunu belirten yetkililer, ''Doyasıya eğlenme fırsatı yakalıyor. Türkiye'nin kış turizm merkezlerinde eğlencenin mekanının Kartalkaya olduğunu düşünüyoruz'' değerlendirmesinde bulundular.

        -ERCİYES-

        Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı bu sabah 1 metre 85 santimetre ölçüldü.

        Havanın açık olması nedeniyle kayak merkezine, Kayseri'nin yanı sıra Ankara, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Adana ve Yozgat'tan da çok sayıda kayaksever geliyor.

        Kayak öğretmeni Veysel Değirmenci, yarıyıl tatili boyunca çok sayıda öğrencinin günübirlik kayak merkezine geldiğini söyledi.

        Değirmenci ''Erciyes'te yarıyıl nedeniyle her gün 400 örenci kayak eğitimi alıyor. Öğrencilerin büyük bölümü artık üst istasyondan kayarak aşağıya kendi başına inmeye başladı. Bu yıl kar da çok, kayakçı da çok'' dedi.

        -PALANDÖKEN-

        Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı sonucu Palandöken'de kar kalınlığı 68 santimetre olarak ölçüldü.

        25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın ardından farklı ülkelerden kente gelen turistler, Palandöken'de kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

        Palandöken'de 20 ve 27 No'lu pistlerin dışında, güney, 22 No'lu, vadi ve hallpass pistlerinde kayak yapılabiliyor. Dağdaki otellerde, FISU ve 2011 UNIVERSIADE yetkililerin ardından, farklı ülkelerden turistlerin konukladığı öğrenildi.

        Doluluk oranlarının kayak merkezindeki otellerde yüzde 70 olduğu öğrenildi.

        Ortadoğu ülkelerinden de yeni taleplerin geldiği, Şubat ayı içerisinde Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bazı otellerde doluluk oranın yüzde 100'e ulaşacağı belirtildi.

        -BAYRAKTEPE-

        Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 70 santimetre olarak ölçüldü.

        Kayak Merkezi'ndeki bir otelin Ön Büro Müdürü Ali İnal, toplam uzunlukları 25 kilometre olan 9 pistte, kayak yapıldığını söyledi.

        Bayraktepe'deki tüm otellerin yüzde 100 dolu olduğunu ifade eden İnal, ''Gerek iç pazarda gerekse dış pazardan gelen misafirlerimizi keyifle ağırlıyoruz. Misafirlerimize sadece kayak hizmeti vermiyoruz. Akşamları da çeşitli organizasyonlarımız var. Meşaleli yürüyüşler, sıcak şarap ve sucuk partisi gibi'' diye konuştu.

        Bayraktepe'de yerli ve yabancı turistler sarıçam ağaçları arasında kayak yapmanın keyfini yaşarken, çocuklar da kızak yaparak karın tadını çıkarıyor.

        -KARTEPE-

        Kocaeli'deki Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe'de kar kalınlığı 1 metre 90 santimetre olarak ölçüldü.

        Marmara Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda seyredilebildiği Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

        Sömestre tatilini fırsat bilen vatandaşlar, kar kalınlığının 1 metre 90 santimetreye ulaştığı, açık 6 pistte kayak ve snowbord yaparken, bazıları da kar bisikleti ve atlı kızağa biniyor.

        Kayak merkezindeki otellerden birinin İletişim Koordinatörü Birol Aydın, otellerindeki doluluk oranının yüzde 90 civarında bulunduğunu, misafirlerinin yüzde 3'ünün yabancı turist olduğunu söyledi.

        -HAZARBABA-

        Elazığ'daki Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 55 santimetre ölçüldü.

        Sivrice İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından işletilen merkezde, bin 300 metre uzunluğunda telesiyej ve kayak pistiyle kayak malzemesi kiralama imkanı bulunuyor.

        Konaklama tesisi olmayan merkezde bu yönde ilçe öğretmenevi hizmet veriyor.

        -KARACADAĞ-

        Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi sınırlarındaki 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezinde, kar kalınlığının kayak yapmaya müsait olduğu belirtildi.

        Konaklama tesislerinin bulunmaması nedeniyle Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi çevre illerle ilçelerden günübirlik gelen kayakseverlerin daha çok hafta sonu ilgi gösterdiği merkezde, kar kalınlığının yaklaşık 35 santimetre olarak ölçüldüğü kaydedildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa