Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 10 ay önceden rezervasyon - Turizm Haberleri

        Her yıl Aralık ayında düzenlenen Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri'nin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen, bu yıl 738'si gerçekleştirilecek törenlere katılım için şimdiden 30 binin üzerinde rezervasyon talebi geldi.

        Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl düzenlenecek törenler için rezervasyon taleplerinin 2010 yılındaki anma etkinliklerinin hemen ardından gelmeye başladığını söyledi.

        Anma törenlerine yaklaşık 10 aylık bir süre olmasına rağmen daha şimdiden 30 binin üzerinde rezervasyon talebi aldıklarını ifade eden Çıpan, ''Bugün sadece gelen rezervasyon taleplerini alıyoruz. Bu talepleri dosyalayıp, bilgisayara kaydediyoruz. İlerleyen zamanlarda değerlendirdikten sonra kesinlik kazandıracağız'' dedi.

        -TALEP GEÇEN YILLARA ORANLA OLDUKÇA YÜKSEK-

        Geçen yıllara oranla bu yılki rezervasyon taleplerinin oldukça fazla olduğunu ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Çıpan, şunları kaydetti:

        ''Bu yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda da törenler için yoğun talepler alıyorduk. Her yıl aynı dönem yoğun bir ilgi var. Ancak bu yıl rezervasyon talebi geçen yıllara oranla daha fazla. Törenlere daha 10 ay gibi bir süre varken böyle bir talebin olması, ilerleyen aylarda bu sayının artarak devam edeceğini gösteriyor.''

        2010 yılında yapılan Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamındaki 16 sema gösterisini 50 binden fazla turist izlemişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa