Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bunlar da Uludağ kriterleri - Turizm Haberleri

        Kış turizminin gözde merkezi Uludağ'da sezonun neredeyse yarısına gelinirken, Vali Şahabettin Harput, 1. ve 2. Gelişim bölgelerinde uyulması gerekli kurallarla ilgili genelge yayınladı. Genelgede kayak pistlerine kızakla girilmesinden, buzlanmaya neden olduğu için Uludağ yolundaki çeşmelerde araç yıkanmamasına kadar bir dizi önlemler yeraldı. Bu kurallara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu gereğince işlem yapılacak.

        Vali Şahabettin Harput imzalı olarak yapılan yazılı açıklamada yer alan kurallara göre kayak pistlerine gezme ve piknik amaçlı girilemeyecek. Kızak pistleri dışında kızakla kayılamayacak. Kayak Öğretmenleri Derneği ve mekanik tesis işletmecileri tarafından, kayak pistlerinin kullanılmayan ve tehlike arz eden bölümleri faaliyete kapatılacak, bu bölgeler kötü hava şartlarında da görülebilecek şekilde şeritlerle işaretlenecek ve ikaz levhaları bulundurulacak. Kayak pistlerinin işleticileri; çit, file vb. malzeme kullanarak kayak yapanların kayak alanının dışına çıkmasını önleyici tedbirleri alacak, ayrıca bu alanlara konu ile ilgili uyarıcı mahiyette bilgilendirme levhaları asacaklar.

        Kar araçları da kullanım yetki belgesi bulunan personel haricinde kesinlikle kullanılamayacak. Haftasonları (Cuma saat 18.00 ile Pazar saat 24.00) ağır tonajlı araçlar (kamyon, yakıt tankeri vb.) Uludağ yolu güzergahında trafiğe çıkamayacak. Bu arada Uludağ'a çıkmak amacıyla aracına zincir takmak için belirlenen yerler dışında durulmayacak, zincir takan ve satan kişiler de bu alanlarda bekleyecek.

        KAYBOLMALARA KARŞI ÖNLEM

        Kurallardan en önemlisi ise, kaybolmaların önüne geçmedeki en önemli tedbir olarak öne çıkıyor. Buna göre, dağcılık veya kamp faaliyetinde bulunacak kişi veya gruplar; İlçe Kaymakamlığına, faaliyetin başlangıç ve bitiş tarihleri ile kullanacakları güzergah ve konaklama yerlerini, faaliyete katılan kişilerin kan grupları ve telefon numaralarını, kimlik fotokopilerini ve faaliyet süresince hava durumunu gösterir belge ile birlikte müracaatta bulunacaklar. Alınacak onay sonrasında da müracaat belgelerini Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edecekler. Müracaat belge ve bilgileri eksik olanların faaliyetlerine müsaade edilmeyecek. Böylece Uludağ'da her yıl birkaç kez yaşanan kaybolmaların da önüne geçilmiş olacak.

        AHT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa