Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Şanlıurfa umduğunu bulamadı - Turizm Haberleri

        1 bin 500 yıllık bir geçmişi bulunan Peygamberler şehri Şanlıurfa'ya 2010 yılının ilk 8 ayında 21 bin 9'u yabancı, toplam 273 bin 59 turist ziyaret etti.

        Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre, günü birlik gelenlerle birlikte bu rakam 400 bine yaklaşıyor.

        Dünyanın ilk İslam üniversitesinin kurulduğu,11 Bin 500 yıllık geçmişiyle birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan inanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da turist sayısı beklenenin altında oldu.

        2010 yılının ilk 8 ayında kente 21 bin 9'u yabancı olmak üzere 273 bin 59 turist konakladı. Şanlıurfa Valiliğinin yılda 1 milyon olmak üzere 5 yılda 5 milyon turist hedeflediği Şanlıurfa 2010 yılının turizm sezonunda umduğunu bulamadı.

        BEKLENEN OLMADI

        Balıklıgöl, Hz. İbrahim Peygamberin doğduğu mağara, kümbet evleriyle ünlü tarihi Harran ilçesindeki dünyanın ilk İslam üniversitesi olan Harran Üniversitesinin kalıntılarıyla, Göbeklitepe kazı alanı ve amazon kraliçelerinin mozaikleriyle, kültürel zenginliğinin yanı sıra 7 peygambere ev sahipliği yapması nedeniyle Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın dördüncü kutsal kenti olarak inanç turizminin en gözde merkezi olan Şanlıurfa turizmde beklediğini elde edemedi.

        İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre Kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhaneleriyle birlikte il genelinde 3 bin 838 yatak kapasitesinin bulunduğu Şanlıurfa'da 2010 yılının ilk 8 ayında konaklayan yerli ve yabancı turist sayısının 273 bin 59 olduğu bildirildi. Güneydoğu Anadolu Projesinin odak noktasındaki Şanlıurfa'ya 2010 yılı içersinde en az yabancı turistin konakladığı ay Şubat, en fazla yabancı turistin konakladığı ay olarak ta Mayıs ayı görülüyor.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa