Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Simit Festivali başladı - Turizm Haberleri

        Dünyanın ilk fast food'u olarak gösterilen İstanbul simidini tüm yönleriyle tanıtmak, kültürel bir ürün olduğunu vurgulamak ve simide dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Sultanahmet Simit Festivali başladı.

        Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, festivalin açılış töreninde, Simidin, vapur, martı ve camiler gibi İstanbul'un kültürel bir değeri olduğunu belirtti.

        Simidin hem somut hem de soyut bir kültürel miras olduğunu ifade eden Demir, daha önce bu topraklarda hüküm süren medeniyetlerin bıraktığı değerlerin yaşatılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

        Demir, mazisi 500 yıl öncesine dayanan ve dünyanın ilk fast food'u olarak bilinen simidin, yine geçmiş kültürlere ait Karagöz-Hacivat, tahta bacak, İstanbul beyefendisi ve hanımefendisiyle tanıtılacak olmasının takdire değer olduğunu belirtti.

        Demir, ''Tarihi eserlerin restorasyonu bizim için ne kadar önemliyse simidin değerinin ön plana çıkarılarak, yaşatılması da o kadar önemli'' dedi.

        İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili de her gelirden, her yaştan gurubun rahatlıkla tükettiği bir ürün olan simidin aynı zamanda bir kültür ürünü olduğunu söyledi.

        Kurdele kesiminin ardından önlüklerini giyen Demir ve Bilgili ile beraberindekiler, simidin yapılışı hakkında bilgi alarak, simit yaptı.

        Sultanahmet Meydanı'ndaki Mehmet Akif Ersoy Parkı ile Amfi Tiyatro'da Pazar gününe kadar sürecek festivalde çeşitli konser, gösteri, yarışma ve sergi yer alacak.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa