Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Çorum'da turizm atağı - Turizm Haberleri

        Çorum'un İskilip ilçesinde, Kaymakamlık ve Belediye tarafından ortak yürütülen çalışmalar sayesinde ilçe turizm alanında atağa geçti.

        Tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması hedeflenen İskilip'te Kaymakamlık ve Belediye tarafından ortak bir çalışma başlatıldı. İlçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü kültürel çalışmalar ile belediyenin yürüttüğü restorasyon çalışmaları İskilip'i turizm alanında öne çıkardı. İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer'in koordineli çalışmaları neticesinde kültür, sanat, restorasyon ve tesisler alanında çalışmalar hızla sürdürülüyor.

        İlçede devam eden restorasyon çalışmalarında ilk etap son bulurken ilçede bulunan tarihi arastalar da oluşturulan özel ekipler tarafından restore ediliyor. Bütün bu gelişmelerin yanı sıra Kaymakam Mehmet Yılmaz'ın yoğun çalışmaları sonucu İskilip'e kazandırılan Bedri Rahmi Eyüboğlu Sürekli Sergi Salonu da ilçeye turist çekme konusunda büyük rol oynuyor.

        İlçede konakla sorunun ortadan kaldırılması için de çalışma başlatıldı. İş adamı Bahattin Yılmaz tarafından İskilip'e 3 yıldızlı otel yapılacak. 80-120 yatak kapasiteli olacak otelde spor merkezi, yüzme havuzu, restoran ve kongre salonu da bulunacak. İlçenin sosyal anlamda önemli eksikliğini ortadan kaldıracak bu yatırım ile ilçeye gelen turistlerin rahat konaklayacakları bir yer haline gelecek. Otel bin 800 metre kare arsaya inşa edilecek. Otelin 2012 yılında hizmete açılması planlanıyor.

        Öte yandan İskilip Belediyesi tarafından kültür ve sanat evi oluşturulması için 2 adet İskilip Evi alındı. İlçenin sanatsal ve kültürel faaliyetlerinin sergileneceği evlerde ilçeye gelen turistlere bölgeye özgü yöresel yemekler ve el sanatları tanıtımları yapılacak.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa