Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ermeni gelin Akdamar'da - Turizm Haberleri

        Van'da, 19 Eylül'de yapılacak olan ayine hazırlanan Akdamar Kilisesi, ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerini de ağırlıyor. Tekstil işçisi olarak çalıştığı Rusya'da tanıştığı Ermeni asıllı Aksana Yermekova ile evlenen Hakkarili Cahit Atmaca, eşi ile birlikte Akdamar Adası'na gelerek kiliseyi gezdi.

        12 yıldır Rusya'da tekstil işinde çalışan Cahit Atmaca, 6 yıl önce kardeşi Cihan'ı da yanına aldı. Komşuları olan Ermeni asıllı Aksana Yermekova ile 9 ay önce dünya evine giren Cihan Atmaca, Van'a gelerek eşi ile birlikte Akdamar Kilisesi'ni ziyaret etti. Atmaca, "Kendisi dikkatimi çekti. Önce selam vererek konuşma bahanesi aradım. Bu konuşmalar zamanla aşka dönüştü. Bir yıllık aşk hayatından sonra 9 ay önce evlendik. Düğünü Rusya'da yaptık. Ailemin bazı fertleri düğüne geldi" dedi.

        Kendisiyle birlikte Rusya'da çalışan ağabeyinin Yüksekova'dan nişanlı olduğunu ifade eden Atmaca, "Düğünden sonra hem eşime memleketimi gezdirme hem de ağabeyimin düğünü için 3 hafta önce geldik. Eşim düğün adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi öğrendi. Tabii ki eşim ve ailem arasında ben veya ağabeyim tercüman olduk. Biz yanlarında olmadığımız zaman el hareketleriyle anlaşmaya çalıştılar. Bizim gelenekleri sevdi. Dün Van'ı gezdikten sonra bugün Akdamar Adası'na geldik" dedi.

        Türkiye'yi ve Hakkari'yi çok sevdiğini belirten Aksana Yermekova Atmaca ise, insanların sıcakkanlılığı ve misafirperverliğinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Aksana, "Eşimin köylüleri beni çok sevdi. Beni yemeğe davet etmek için sıraya girdiler. Çok şaşırdım. Düğünlere katıldım. Düğünde fistan dedikleri yöresel kıyafetler giydim. Hepsi beni el üstünde tuttu" şeklinde konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa