Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İngiltere'den İstanbul'a gezi turları - Turizm Haberleri

        İngiltere merkezli 'Islamic Circles' derneği, İslami geziler adında başlattığı proje kapsamında İstanbul'a paket turlar düzenlemeye hazırlanıyor. Müslümanların dünya genelinde İslam mirasını gezip görmelerini teşvik etmek amacıyla kurulan dernek, aynı zamanda kültürel değişim programları da düzenleyerek ülkeler arasında iş ve yatırım fırsatlarının önünü açmayı hedefliyor.

        Dünya genelinde 'İslam Ümmeti' bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak istediklerini belirten dernek yetkilileri, İlber Ortaylı'nın Aralık ayında Londra'da 'Osmanlı Hilafet Tarihi' konulu toplantıda yaptığı konuşmanın ardından İstanbul'a böyle bir tur düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

        Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul gezisi ile Müslümanlarda bir İslami ümmet ve miras bilincini oluşturmak ve Müslüman Türklerle görüş alış verişinde bulunarak kültürel değişim sağlamayı amaçladıkları belirtildi.

        İstanbul'a yapılacak gezi, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilecek. 5 günlük gezilerde İstanbul'da Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Kapalı Çarşı gibi tarihi yerler gezilecek.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa