Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kupaya 100 bin turist gelecek - Turizm Haberleri

        28Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin İzmir, Kayseri, İstanbul ve Ankara şehirlerinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nı 200 bin kişinin izleyeceği tahmin edilirken, bunun yarısı kadar yabancı basketbolseverin maçları izlemek için Türkiye’ye geleceği öngörülüyor.

        FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nca (TBF) belirlenen şampiyonanın resmi seyahat acentesi Detur yetkilileri satışların iyi gittiğini, özellikle turnuvanın ramazan ayına denk gelmesinden dolayı Lübnan, Ürdün ve İran gibi ülkelerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirttiler.

        Firmanın satış sorumlusu Orkun Aybay, bunu turistlerin ramazan ayında kendilerini Türkiye’de daha rahat hissedecekleri düşüncesine bağlarken, Amerika, Arjantin, Slovakya, Hırvatistan gibi basketbolun popüler olduğu ülkelerden basketbolseverlerin turnuva için rezervasyon yaptırdıklarını söyledi.

        EN PAHALI PAKET 2 BİN 837 EURO

        Detur tarafından takımlara, maçın oynanacağı şehre ve maçlara yönelik paketler hazırlandı. Buna göre konaklama ve bilet dahil fiyatlar 707 Euro ile 2837 Euro arasında değişiyor. Şirket maç olmayan zamanlarda turnuvayı izleyecek basketbolseverlere yönelik günlük kültür turu ve mavi turlar da hazırladı. Bu kapsamda İzmir’den Pamukkale’ye, Ankara ve Kayseri’den de Kapadokya’ya ve İstanbul içinde günlük turlar düzenlenerek bunlar paket fiyatına dahil edilecek.

        TBF, JAPONYA'YI GEÇMEYİ PLANLIYOR

        Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan alınan bilgilere göre satışa çıkan grup maçları paketleri ve final turları opsiyonlarının ardından 15 Mart 2010 tarihinde de final turları paketleri satışa sunuldu. Kısa bir süre içerisinde tükenen paket biletlerin ardından 11 Haziran’da günlük biletler de satışa sunulacak. 2006 yılında Japonya’da düzenlenen FIBA Dünya Şampiyonası’nı toplam 185 bin kişi yerinde takip etmişti. Basketbol Federasyonu bu rakamın üzerine çıkarak 200 bin seyirciye ulaşmayı hedefliyor.

        Ünsal EREKE - GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa