Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Antalya'da 15 milyon dolarlık Hint düğünü! - Turizm Haberleri
        • 1

          Antalya'da Hint düğünü sezonu, parıltılı taşlarla bezeli, dört kişinin taşıdığı tahta oturmuş gelin konseptli organizasyonla açıldı.Üç gün üç gecelik yılın ilk Hint düğünü, Belek Turizm Merkezi'ndeki beş yıldızlı otellerden birinde gerçekleşti. Hindistan'ın önemli iş adamlarından Arjun Khatri'nin oğlu Kunal Khatri ile yine iş adamı Hiralal Tharwani'nin kızı Shena Tharwani'nin düğünü, "Türk Gecesi" ile başladı.

        • 2

          Gelin Tharwani, dört kişinin taşıdığı taht üzerinde, damat Khatri ise kendisine eşlik eden üç dansözle dans ederek düğün alanına geldi.Hindistan'dan gelen davetliler, yöresel kıyafetleriyle düğünün ilk günü düzenlenen "Türk Gecesi"nde eğlendi. Sabahın ilk ışıklarına kadar sınırsız yiyecek ve içecek servisi yapılan ve masraftan kaçınılmadığı gözlenen düğün, iki gün daha sürecek.

        • 3

          Bir turizm şirketinin proje direktörü olan Mustafa Onat yaptığı açıklamada, düğünün, kış aylarında yaptıkları ilk organizasyon olduğunu belirterek, düğün sahiplerinin Hindistan'ın önde gelen iş adamları olduğunu söyledi. Hindistan'dan gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirten Onat, düğünün ikinci gününde plaj partisi ve kına gecesine benzer bir eğlence, üçüncü gününde ise düğün seremonisi ve galasının yapılacağını anlattı.

        • 4

          Şirketin ortaklarından Bünyat Özpak ise bu düğünün orta segmentte gerçekleştiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

        • 5

          "Yaklaşık 1 milyon dolar maliyeti var, ancak ilk olması önemliydi. Nisan ayında iki büyük düğünümüz olacak yine Antalya'da. Bunlardan yaklaşık 15 milyon dolarlık olanı dünya çapında ses getirecek, büyük bir düğün olacak. Bu yıl toplamda 200 bine yakın Hint turist beklentisi var. Geçen yıl Antalya'da çeşitli firmalarca toplam 10 Hint düğünü gerçekleştirildi. 2018 yılında bunu 3 katlayarak en az 30'a çıkaracağız. Çok sıkı çalışıp bağlantılarımızı yaparak buna göre hazırlıklarımızı tamamladık."

        • 6

          Düğünün gerçekleştirildiği otelin genel müdürü Levent Akkiraz da Hindistan'daki turizm sektörüne yönelik iki yıldır önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Otellerini çeşitli turizm fuarlarında tanıttıklarını ve organizasyon firmalarını Antalya'da ağırladıklarını dile getiren Akkiraz, şöyle devam etti:

        • 7

          "Bu yıl Antalya'da yapılacak Hint düğünlerinin 6'sı otelimizde gerçekleştirilecek. Düğünlerimizde, müşterilerimizin rahatı önemli bizim için. Bütün taleplerini ellerimizden gelenin en iyisini yaparak karşılamaya çalışıyoruz. Nisan ayında yapılacak 5 milyon dolarlık düğünün sahipleri de yer alıyor."

        • 8

          MUĞLA'YA HİNT İLGİSİ

          Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) davetiyle gelen Hindistan'ın önde gelen düğün ve film organizasyon firması temsilcileri ve acente başkanları, Ortaca, Marmaris ve Fethiye ilçelerindeki güzellikleri yerinde gördü.

        • 9

          Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan ziyareti sırasında "düğün turizmine" ilişkin yaptığı açıklamaların sektörü mutlu ettiğini, Muğla'nın da Hindistan pazarından pay alması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

        • 10

          Muğla'nın deniz, güneş, kum yanında tarihi ve kültürel dokusu nedeniyle her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edildiğini belirten Çiçek,"Muğla ve ilçelerinde başka yerlerde olmayan güzelliklere sahibiz. Hedefimiz bu zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirmek. Hindistan'daki insanların düğünlerini burada yapmalarını, dinlenmek için buraya gelmelerini, tarihimizi ve doğamızı görmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Belki de en önemlisi bölgede film çekimini sağlayabilmek. Bollywood sanatçılarını da buraya getirebilmek." dedi.

        • 11

          Bunun için Bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da çalışma yürütüldüğüne işaret eden Çiçek, "Muğla'yı Hindistan pazarına açtığımız takdirde turizmde üçüncü sırada olan ilimizi birinci sıraya kadar yükseltebiliriz. Hedefimiz 2023'te 10 milyon turisti ilimizde ağırlamak. Hindistan'dan gelecek turistin bir kısmını Muğla'ya çekmek ve Hint düğün organizasyonlarını Muğla'ya taşımak istiyoruz." diye konuştu.

        • 12

          DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyaretiyle, iki ülke arasında turizm alanında 9 aydır yürüttükleri çalışmalarının adeta tescillendiğini söyledi.

        • 13

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'da düğün ve film turizmiyle ilgili önemli açıklamalar yaptığını anımsatan Okutur, "30 Nisan'da gerçekleşen Cumhurbaşkanımızın Hindistan gezisi yapılan önceki girişimlerin bir tescili konumuna geçmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız orada turizm alanında, düğün organizasyonunda ve ortak film çekimleri konusunda çok güzel açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanımızın, orada bu konuları söylemesi ve bu konularla ilgili birlikteliği teyit etmesi bizim açımızdan müthiş bir güvence." dedi.

        • 14

          Okutur, Türkiye'nin güzelliklerinin öncelikle Hint yetkililere iyi anlatılması ve gösterilmesi gerektiğine işaret ederek, Hindistan ile olan ilişkilerin ekonomik ve turizm alanında çok iyi noktalara geleceğine inandığını dile getirdi.

        • 15

          Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş da Muğla turizminde en önemli alternatif pazarların Hindistan ve Ukrayna olduğunu bildirdi.

        • 16

          Türkiye'nin, Avrupa pazarına hitap eden bir ülke olduğunu anlatan Karakuş, "Bu pazarda düşüş yaşanınca alternatif pazarlar aramak düşüncesiyle DOKTOB ve MUTSO olarak özellikle Hindistan'ı ve Ukrayna'yı hedef ülke seçtik ve Hindistan'da yapılan fuarlara katıldık. Muğla'nın tanıtımını yaptık. Bir ay öncesinde Muğla'ya gelen düğün turizmi ve Bollywood yapımcılarına hizmet veren bir tur şirketi Hindistan'dan ilimizi ziyaret etti. Kendilerine bölgenin film çekimiyle ilgili zenginliklerini gösterdik, tanıttık ve çok memnun bir şekilde buradan ayrıldılar." dedi.

        • 17

          MUTSO Başkanı Karakuş, şu anda Hindistan'dan Türkiye'ye çok fazla turist gelmediğini, Muğla bölgesinin Hindistan'da tanınmadığını dile getirdi.

        • 18

          Hint turizm acentelerinin Muğla'ya gelmesinin tanıtım açısından önemine değinen Karakuş, şöyle konuştu:

          "Muğla dünyanın en güzel yerlerinden biri. Buradan dönüşte de tur satışlarının başlayacağını düşünüyorum. Hint turistler, bizim dolu sezon dediğimiz haziran, temmuz, ağustos, eylül dışında ekim, kasım, aralık veya mart, nisan, mayıs aylarında daha çok seyahat ediyorlar. Hint turistlerin daha çok bir noktada, her şey dahilde oturup kalmamaları ve seyahat etmeyi sevmeleri önemli. Önümüzdeki sonbahardan itibaren Hint turistler ilimize geçektir. Esas bu çalışmaların meyvesini 2018 yılında alırız diye düşünüyorum."

        • 19

          Karakuş, Muğla'ya Hindistan'dan 50 kişilik gruplar halinde toplam 250 tur operatörü temsilcisinin geleceğini ifade etti.

          Hindistan Tur Operatörleri Birliği (OTOAI) Başkanı Guldeep Singh Sahni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan'a yaptığı ziyarette vurguladığı en önemli noktanın, Türkiye'nin güvenli, huzurlu ve barış dolu bir yer olduğu olduğunu söylemesi olduğunu bildirdi.

        • 20

          Türkiye'de gerçekten barışçıl, huzur dolu bir ortamla karşılaştıklarını kaydeden Sahni, şu değerlendirmelerde bulundu:

          "Bölgenin doğal güzellikleri inanılmaz. Kaplıcaları ve organik gıda ürünleriyle en üst kalitede hizmet aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde aynı zamanda Turizm ve Ekonomi Bakanlarıyla görüşme fırsatı bulduk. Fikir alışverişi yaptık. Kendileri Hindistanlı turistlerin Türkiye'ye gelmesine ciddi bir ilgi gösterdiler. Hint düğünleri oldukça kalabalık, 350-400 kişiden başlayıp 3 bin-5 bin kişiye kadar katılımların olduğu Hint kültüründe çok önemli yer taşıyan bir nokta.

        • 21

          Bu bölge hem Bollywood film çekimleri için hem de Hint düğünlerinin gerçekleştirilmesi için gereken tüm altyapı ve güzelliğe sahip. Hem bireysel turizm hem de gelecekte olabilecek Bollywood film çekimi veya Hint düğünü bölge turizmine çok büyük katkıda bulunur. Özellikle bir Bollywood filmi burada olursa çok ciddi bir katkı sağlar. Uçak sayısında ciddi artış olur ve gökyüzü Hindistan'dan gelecek uçaklarla dolar."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa