Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Rusya, charter uçuşlar için ek önlemler istedi - Turizm Haberleri

        Geçen yıl 3.5 milyon Rus turistin ağırlandığı Antalya’ya charter uçuşların yeniden başlatılması için hem Rus hem Türk tur operatörlerince yürütülen süreç, güvenlik sorunları nedeniyle uzadı. Daha önce bürokratik işlemler olarak gösterilen gecikmenin nedeninin, Türkiye’ye gelecek Rus turistler için güvenlik önlemlerini artırıcı uygulamalara yönelik Rus hükümetinin talepleri olduğu öğrenildi.

        RUSYA’NIN EK GÜVENLİK TALEBİ

        Rus hükümeti, vatandaşları için Antalya Havalimanı’nda, mevcut güvenlik uygulamalarının yanı sıra, Rusya’ya yönelik charter uçakları için uçak kapısında yolcuların ve valizlerinin aranması gibi ek önlemler talep etti. Bu taleplerin yerine getirilmesi için Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nden ek güvenlik uygulamalarının yerine getirilmesini istedi. Ancak bu uygulamalar, uluslararası sözleşmeler ve Sivil Havacılık kanunları gereği hükümet kararı ile yapılabileceğinden, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri de olan Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz itiraz etti. Bunun üzerine Vali Münir Karaloğlu ile Vali Yardımcısı Yavuz arasında anlaşmazlık çıktı. Bu anlaşmazlık üzerine Vali Yardımcısı Yavuz, havalimanındaki görevinden ayrıldı.

        Rusya’nın ek güvenlik taleplerinin uygulanmasına yönelik inceleme ve inceleme sonuçlarının hükümete bildirilmesi amacıyla bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve ilgili birimlerden uzman bir ekip Antalya’ya geldi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa