Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm MSC Cruises Türkiye seferlerini iptal etti - Turizm Haberleri

        Büyükkruvaziyer operatörlerinden MSC Cruises, yoğun iptaller nedeniyle 2016 yılında Türkiye limanları uğraklı seferlerini durdurma kararı aldı.

        Deniz haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, MSC Cruises müşterilerinin Türkiye limanları uğraklı destinasyonlarında yoğun iptaller olması nedeniyle, 11 yıldır sefer yaptığı İzmir ve İstanbul uğraklı seferlerini 2016 yılı için iptal etme kararı aldı.

        Deniz Haber Ajansı'na konuşan sektör yetkilileri, MSC Cuises şirketinin aldığı kararın diğer operatörlerin de böyle bir karar almasına yol açabileceğini belirtti. Yetkililer, 2016 yılının şimdiden kruvaziyer turizmi için kayıp yıl olarak ilan edilebileceğini vurguladı.

        KRUVAZİYER TURİZMİNİN ÖNEMİNE ÖRNEK

        Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden olan MSC Cruises'a ait Splendida'nın Muğla'nın 2009 Aralık ayında Marmaris ilçesine düzenlediği iki seferde turistlerin 1 milyon lira üzerinde harcama yaptığı bildirilmişti. Splendida gibi gemiler yaklaşık 4 bin yolcu taşıyor.

        KARAKÖY LİMANI BOŞALDI

        İstanbul'da binlerce yolcusuyla gelen dev kruvaziyer gemilerini ağırlayan Karaköy Limanı, kış mevsiminin de etkisiyle sessizliğe büründü.

        Küresel terör tehdidi nedeniyle yolcu sayısının azalması ve bazı şirketlerin İstanbul'u rotalarından çıkarmalarının etkilerinin ne olacağına dair sorular cevabını yeni sezon başlayınca bulacak.

        Dünya çapında yaklaşık 14 milyon kişinin seyahat ettiği lüks gemilerle yapılan Kruvaziyer turizmi, geçtiğimiz yıllarda bazı büyük şirketlerin İstanbul'u ana liman olarak kabul etmeleriyle hızlı yükselmişti.

        Geçtiğimiz yıllarda birbiri ardına onlarca zengin turistin dev yolcu gemileriyle geldiği Karaköy limanında büyük bir hareketlilik yaşanıyordu. Ultra lüks gemilerle gelen turistler özellikle Kapalıçarşı ve Taksim esnafı için büyük gelir kaynağı oluşturuyordu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa