Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Google'dan ismini sildirmek isteyenler artık mahkeme kararı almak zorunda değil - Teknoloji Haberleri

        Google'dan ismini sildirmek isteyenlere en büyük müjde Avrupa'dan geldi.

        Avrupa'nın en yüksek mahkemesi, insanların ''unutulmak isteme'' hakkına dayanarak, dünyanın en büyük arama motoru Google'dan bazı hassas içerik ve arama sonuçlarını, ilgili şahısların isteği ile mahkeme kararı talep etmeden kaldırmasını istedi.

        Verilen bu kararla, Google'da hakkınızda çıkan bilgileri, ''unutulmak isteme hakkı''nızı kullanarak sildirtebileceksiniz. Lüksemburg'ta bulunan AB Mahkemesi tarafından verilen karar, gizlilik haklarını savunanlarla ifade özgürlüğünü savunanlar arasında sürmekte olan tartışmalara da noktayı koymuş oldu. Mahkeme ayrıca Google'dan, arama sonuçlarında ortaya çıkan ve zaman aşımına uğramış ya da isim ile ilgisi olmayan link gösteriminin de düzeltilmesini istedi. Google İngiltere ofisinden yapılan açıklamadaysa, verilen karara ilişkin yapılacakların en kısa sürede formüle edilip duyurulacağı belirtildii. Firma, karara ilişkin verilen kişisel bilgi içermediğini, arama sonuçlarında çıkan sonuçların internette herkesin ulaşabileceği yasal site linkleri önerdiğinin de altını çizdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa