Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz Microsoft'tan Apple'a ağır darbe! - Teknoloji Haberleri

        Microsoft, iPad’ini getiren bütün müşterilerine 200 dolarlık indirim çeki veriyor.

        Microsoft, daha önce Amerikan marketler zinciri Walmart ve teknoloji devi Apple’ın gerçekleştirdiği takas sistemine ilk adımını attı. Şirketin uyguladığı takas sistemi Apple’ın hiç hoşuna gitmeyecek.

        International Business Time'ın haberine göre; Apple’ın uygulamaya koyduğu değişim sisteminde kullanıcılar, üzerine belirli miktarda para vererek, eski iPhone cihazlarını, yeni model bir iPhone ile değiştirebiliyorlardı. Şirketlerin geliştirdiği bu takas sistemi, kullanıcıya sağladığı kolaylıklar bakımından oldukça olumlu karşılanmıştı.

        Bu alanda biraz geç de olsa adım atan Microsoft’un geliştirdiği takas sisteminde ise iPad’ini getiren kullanıcılar, Microsoft Store’dan 200 dolar değerinde çek kazanacak. Şirketin yaptığı bu açıklama, Apple’a karşı direkt bir hamle olarak yorumlandı.

        Microsoft’un bu hamleyi yapmasının en büyük nedeni olarak, yeni tableti Microsoft Surface RT’nin satışlarını artırmak istemesi gösteriliyor.

        Microsoft, Surface RT tabletleri 2 farklı segmentte hazırladı. Dizüstü bilgisayarlardaki programlara uyumlu, hibrit tabletler Amerika’da 799 dolardan satışa sunulurken, sadece tabletler için hazırlanan uygulamaları çalıştırabilen Surface RT cihazlar ise 399 dolardan kullanıcının beğenisine sunuldu.

        Şirket, başlattığı bu kampanya ile iPad kullanıcılarını hedefliyor. iPad’ten sıkılan kullanıcıların 200 dolarlık indirim çekini, Microsoft’un yeni tableti Surface RT’yi satın almak için kullanacağını düşünen yetkililer, hem rakip şirket Apple’ın müşterilerini azaltırken hem de kendi satışlarını arttırmayı planlıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa