Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Windows 8 40 milyon sattı! - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        Microsoft sadece bir ayda 40 milyon Windows 8 lisansı sattığını açıkladı. 2012 Credit Suisse Teknoloji Konferansı'nda konuşan Microsoft yöneticisi Tami Reller "Yükseltmelerde(upgrade) Windows 8, Windows 7'den daha iyi bir performans gösteriyor" dedi.

        Firma daha önce satışa çıktıktan sonra 4 gün içinde 4 milyon Windows kullanıcısının sürümlerini Windows 8'e yükselttiğini açıklamıştı.

        WİNDOWS STORE HIZLI GİRİŞ YAPTI

        Açıklanan 40 milyonluk rakam üreticilere satılan lisansları da kapsıyor. Şu an için satılan lisansların hepsi tüketiciye ulaşmış durumda değil.

        Microsoft bunun yanında 26 Ekim'de Windows 8'in çıkışıyla hizmete giren Windows Store'un da önemli bir aşama kaydettiğini belirtti. Uygulama analizi firması Distimo'nun verilerine göre 22 Kasım itibarıyla Windows Store'da 21 bin 183 uygulama bulunuyor.

        Bu uygulama sayısının 1 ayda yaklaşık yüzde 100 yükseldiği anlamına geliyor. Windows Store'da en çok indirilen 300 uygulama günde ortalama 200 bin kere indirildi. Distimo bu ortalamanın Mac App Store'da 80 bin olduğunu ifade etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa