Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Telefonlara 'Sav' standardı geliyor - Teknoloji Haberleri

        CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın telefonunun 44 dakika 6 saniye açık kalması ve bu görüşmenin içeriğinin basına yansımasının ardından, telefonu açık unutmak adeta bir korku haline geldi. Cep telefonlarının açık kalmasından korkan vatandaşlar, bayilere telefonlarının açık kalmaması ve hazırlıksız yakalanmamak için ne yapmaları gerektiğini soruyor.

        TUŞ KİLİDİNİ UNUTMA

        Uzmanlar, telefonun açık unutulmaması veya kendiliğinden arama yapmaması için mutlaka tuş kilidinin aktif hale getirilmesi ve belli bir süre kendiliğinden devreye girecek şekilde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Bu arada cep telefonu ithalatçıları da, kullanıcısının yanlışlıkla açık unutması durumunda görüşmeyi sonlandıran özellik bulunan telefon arayışına girdi.

        OPERATÖRLERE GÖREV

        Görüşme yapılırken, iki taraftan birinin uzun süre sessiz kalması halinde, telefonun açık kaldığından varsayımla hareket edecek yazılımların, bu tür istenmeyen durumları önleyebileceği belirtiliyor. Telefonların istemdışı açık kalmasına sadece telefon üreticilerinin değil, GSM operatörlerinin de çözüm araması gerektiğini belirten uzmanlar, görüşmenin belli sürelerle sınırlandırılması ya da aşırı uzaması durumunda uyarı verilebileceğini ifade ediyor.

        YENİ ŞAFAK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa