Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Apple - Samsung davasını kim kazandı? - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji devleri Apple ve Samsung arasında yıllardır devam eden patent davalarından birinden karar çıktı. ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki davada mahkeme Samsung'un Apple'a ait olan 6 patenti ihlal ettiğine karar verdi ve Samsung'u Apple'a 1.05 milyar dolar ödemeye mahkum etti. Apple 2011 yılında açtığı davada 2.5 milyar dolar tazminat talep etmişti. Samsung da 399 milyon dolarlık tazminat talep ettiği karşı davayla cevap vermişti.

        HİSSESİ 674 DOLARA ÇIKTI

        Apple'ın ürettiği iPhone akıllı telefon ve iPad tabletlerin Samsung'a ait olan hiçbir patenti ihlal etmediğine karar veren mahkeme şirketin Samsung'un bazı ürünlerinin satışının ABD'de yasaklanması talebini değerlendiriyor. Kararın ardından Apple hisseleri yüzde 1.7 artışla 674 dolara çıktı.

        EVİNDE DE VURULDU

        Apple ile Samsung'un Güney Kore'deki patent davasında da mahkeme önceki gün Apple’ın mobil veri transferi teknolojilerinde Samsung’a ait iki patenti ihlal ettiğine, Samsung’un ise dokunmatik ekran teknolojilerinden birini taklit ettiğine karar vermişti. Apple’ı Samsung’a 35 bin dolar, Güney Koreli şirketi ise Apple'a 20 bin dolar ödemeye mahkum eden mahkeme her iki devin de bazı ürünlerinin ülkede satışını durdurulmasını istemişti. Satışı durdurulacaklar arasında Apple’ın iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 ve iPad 2, Samsung’un ise içinde Galaxy S, Galaxy S II ve Galaxy Tab’in de yer aldığı 12 ürünü bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa