Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Office 2013 buluta taşınıyor - Teknoloji Haberleri

        Microsoft dünyada 1 milyardan fazla kişinin kullandığı Microsoft Office’in yeni versiyonunun müşteri ön izleme sürümünü duyurdu. Dün San Francisco’da gerçekleştirilen basın toplantısında Microsoft Corporation CEO’su Steve Ballmer tarafından yapılan açıklama ile yeni Microsoft Office’in müşteri ön izleme sürümününün office.com/preview üzerinde genel erişime açıldığı ve kullanıma sunulduğu kaydedildi.

        Microsoft Office’in yeni sürümü dokunmatik olarak, ekran kalemi, fare ya da klavye ile tabletleri de kapsayan yeni Windows cihazları üzerinde mükemmel şekilde çalışabilen sezgisel bir tasarıma sahip. Sosyal olanakları çok güçlü olan yeni Office, okuma, not alma, toplantılar ve iletişim anında kullanıcıların en büyük yardımcısı olurken abonelere sürekli çalışır halde olan bir bulut hizmeti üzerinden sunuluyor.

        Microsoft’un cesur adımlar attığına dikkat çeken Microsoft Corporation CEO’su Steve Ballmer, “Yeni, modern Office hem ev kullanıcıları hem de iş kullanıcıları için benzersiz üretkenliği ve esnekliği sunacak. Bu bir bulut hizmeti ve Windows 8 üzerinde en üst seviyede fark yaratacak şekilde çalışacak” diye konuştu.

        Office bulutta

        · SkyDrive. Office belgelerinizi varsayılan olarak SkyDrive'a kaydediyor, böylece içeriğinize her zaman tablet, PC ve telefonunuzdan erişebilmeniz mümkün hale geliyor. Çevrimdışıyken de kullanabildiğiniz belgeleriniz tekrar bağlandığınızda eşitleniyor.

        · Dolaşım. Office’te oturum açtığınızda, en güncel olarak kullandığınız belgeler, şablonlar, hatta özel sözlüğünüzü de kapsayan kişisel ayarlarınız hemen her cihazınızla erişilebilecek şekilde sizinle birlikte geliyor. Hatta Office en son belgenin neresinde çalıştığınızı bile hatırlayarak, bu noktaya sizi tek bir tıkla geri getiriyor.

        · Talep edildiğinde Office. Abone olarak Office’e bilgisayarınızın uzağındayken internete bağlı bir Windows tabanlı PC üzerinden tam özellikli uygulamaların akışıyla da erişmeniz mümkün.

        · Yeni abonelik hizmetleri. Yeni Office bulut tabanlı bir hizmet olarak erişilebilir durumda. Aboneler olarak, ev kullanıcıları gelecek olan güncellemeleri otomatik olarak alırken bunun yanında Skype dakikaları ve ekstra SkyDrive depo alanı gibi heyecan verici bulut hizmetlerine de kavuşuyor. Aboneler ailedeki herkesin tüm cihazları için çoklu yükleme olanaklarına sahip oluyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa