Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji TÜBİTAK Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün FATİH Projesi rafa kaldırılan araştırma sonuçları lisans - Teknoloji Haberleri

        Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK’a bağlı araştırma enstitülerinde gerçekleştirilen ancak ticarileştirme mantığıyla bakılmadığı için rafa kaldırılan araştırma sonuçlarını tek tek inceleyeceklerini söyledi.

        Ergün, endüstriyel üretime dönüştürülebilir ve ticarileştirilebilir olanları hayata geçirmek için TÜBİTAK ile özel sektörün ortak şirketler kurabileceğini belirtti. Ergün, geçmişte yapılan pek çok çalışmanın tamamlandıktan sonra rafa kaldırıldığını ifade etti. Enstitülerde incelemeler yapan Bakan Ergün izlenimlerini şöyle anlattı: “Enstitüleri dolaşırken ‘Neler yaptınız’ diye sorduğumuzda çok güzel şeyler yaptıklarını anlatıyorlar. ‘Bu araştırmanın sonucunda ne yaptınız peki?’ diye sorunca, ‘Ticarileştirme mekanizması olmadığı için öylece kaldı, lisanslayamadık’ diyorlar. Çünkü öyle bir mekanizma kurulmamış.”

        "YATIRIMCILAR AVRUPA'DAN TÜRKİYE'YE YÖNELİYOR

        Sanayi Bakanı Nihat Ergün, FATİH Projesi ilgiyi artırırken, son zamanlarda Fujitsu, Google, Nokia, Samsung gibi uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerinin Türkiye’deki temaslarının anımsatılması üzerine, bunlar ve diğer birçok küresel şirketin Türkiye’de yatırım olanaklarına baktıklarını söyledi.

        Ahmet KIVANÇ / GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa