Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Artık 'sanal kumbara' var - Teknoloji Haberleri

        BD'de yeni kurulan bir şirket, anne ve babaların çocuklarına internetten alışveriş yapabilmeleri, dijital ürün ya da elektronik cihazlarına aksesuar satın almaları için verdikleri harçlıkların biriktirileceği sanal kumbarayı tanıttı.

        Virtual Piggy adlı genç şirketin Genel Müdürü Jo Webber, San Francisco'da dün sona eren video oyun geliştiricileri toplantısında yaptığı açıklamada, yeni nesil çocukların internete bağlı olmak, arkadaşlarıyla oyun oynamak ve tüm çocukların yaptıklarını yapmak, birşeyler satın almak istediklerini belirtti.

        Anne ve babaların internet alışverişleri için çocuklarına nakit para veremediklerini söyleyen Webber, "Kredi kartı verseler ki bu da felaket olur, her istediklerini satın alamayacaklarını söyleyecekler" diye konuştu.

        Sanal kumbaranın bu sorunu çözdüğünü ve bunun 13 ile daha küçük yaştaki çocuklara internette yasal alışveriş izni sağlayan, aynı zamanda ailelere limitleri belirleme imkanı veren ilk ödeme sistemi olduğunu belirten Webber, "Anne babaların çocuklarına aylık cep harçlığını verebilecekleri ve onların da bir şifreyle bu paraya ulaşabilecekleri bir sistem kurduk" dedi.

        Virtual Piggy, şimdiden popüler inşaat oyuncakları satan Knex.com sitesinde kullanılmaya başlandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa