Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun pepee, Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu, ayşe şule bilgiç, YOUTUBE - Teknoloji Haberleri

        Türk çizgi filmi Pepee karakterinin yaratıcısı Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, "4. yılını dolduran Pepee, Türkiye'nin Youtube'da 2011 yılında en çok izlenen videosu oldu. Şimdi sinema filmini de çekeceğiz" dedi. Pepee'yi animasyon teknolojilerinde Dreamworks ile işbirliğine giden HP'nin iş istasyonlarıyla hazırladıklarını belirten Bilgiç, "Dreamworks'un Kung Fu Panda, Shrek ve Çizmeli Kedi filmlerinde kullanılan teknolojiyle yapacağımız Pepee'nin 3D animasyon filmi, Türkiye'de yapılan ilk 3D animasyon çizgi filmi olacak. Bu film Blu-ray olarak da çıkacak" diye konuştu.

        OYUNLARI DA ÇIKIYOR

        15 yıl önce Yılmaz Büyükerşen tarafından açılan Çizgi Film Bölümü'nün yeraldığı Anadolu Üniversitesi teknoparkındaki stüdyonlarında Pepee'nin oyunları üzerinde de çalıştıklarını ifade eden Bilgiç, "3-4 ay içinde Pepee'nin oyunları da çıkacak. Pepee oyununun, iPhone, iPad ve Android işletim sistemlerinin yanında bilgisayar versiyonu da olacak" dedi.

        'KIRAÇ İLE 3 AYDA BİR BÖLÜM ANCAK YAPARDIK'

        Eşi Kıraç ile birlikte Pepee için ilk yola çıktıklarında bir bölümü 3 ayda ancak yapabildiklerine dikkat çeken Bilgiç, şöyle konuştu: "5 yıl önce kurulan Düşyeri'nde 30'u Pepee projesinde olmak üzere toplam 65 kişi çalışıyor. Pepee'nin 10 dakikalık bir bölümü bu ekibin bir haftalık çalışmasının ürünü olarak ortaya çıkıyor."

        'İSPANYOL KARAKTERE KARŞI GÖĞSÜMÜZ AÇIK'

        Bilgiç, İspanyol çizgi film karekteri Pocoyo'ya benzetilmeleriyle ilgili iddialar hakkında şunları söyledi: "Pepe, aslında Anadolu'da konuşma zorluğu çeken kişiler için söylenir. 'Pepe Ali, Pepe Mehmet' denilir... Anadolu'da hiç kimsenin aklına gelmezken, İspanyol Pepee'nin bu kadar akla geliyor olması, üzücü... Türkiye'ye yabancı bir karakteri sokmaya çalışanların ticari bir saldırısıyla karşılaştık. Bizim göğsümüz açık. Tasarım ve tescillerimizle ilgili hiçbir sorunumuz yok."

        DERGİSİ BİLE 150 BİN SATIYOR

        78 bölüme ulaştıkları Pepee'nin yeni döneminde evinin içine de gireceklerini belirten Bilgiç, "Pepee, yurtdışına da açılacak. Türki Cumhuriyetler, Suudi Arabistan, Bosna Hersek ve Makedonya ile görüşüyoruz" dedi. 3-6 yaş grubuna yönelik olan Pepee'nin 70 yaşında seyircisinin bile olduğunu söyleyen Bilgiç, 6-9 yaş grubuna yönelik yeni bir çizgi film projesine başladıklarını ve 6 ay sonra yayına başlamasını planladıklarını aktardı. Bilgiç, Pepee adıyla çıkardıları çocuk dergisinin aylık 150 bin tirajıyla Türkiye'de en çok satan 2. dergi olduğunu söyledi.

        'ÜRÜNLERİMİZ YOK SATIYOR AMA...'

        Pepee'nin 4 yıllık bir geçmişinin olmasına karşın resmi lisanslı ürünlerini 3 ay önce piyasaya çıkarabildiklerini belirten Bilgiç, "Biz çizgi film yapıyoruz, ev tekstilinde, gözlük sınıfında Pepee markasını niye alayım diye düşünmüştüm. At gözlüğü takıp, çizgi film yapmaya kilitlenmişiz. Ama şimdi korsanla başımız dertte.

        Lisanslı ürünler için özel bir ekip kurduk. Zorlu, Panço, Paşabahçe, Neco Toys, Dede Plastik gibi 14 şirketle lisans anlaşmamız ve piyasada lisanslı 100'ü aşkın ürünümüz var. Vitrinde ürünlerimiz yok satıyor, üreticiler talebe yetişemiyor. Bizim kazandığımızın 10 katını üretici firma kazanıyor. Ama şanımız yürüyor."

        Necdet Çalışkan / Gazete Habertürk

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa