Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple, iPad, ekran, teknoloji - Teknoloji Haberleri

        Ekran çözünürlüğünde çıtayı iki katına çıkaran iPad teknoloji dünyasına bile “İşte bu” dedirtemedi.

        Apple’ın geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden efsanevi kurucusu Steve Jobs’un ardından tanıtılan ilk Apple ürünü, çarpıcı ekran çözünürlüğü dışında iPhone 4S’ten sonra ikinci hayal kırıklığı oldu. İlkini “İşte karşınızda PC katili” diyerek Steve Jobs‘un tanıttığı ve tablet bilgisayar sınıfının yaratıcısı olarak teknoloji tarihine şimdiden geçen iPad’in 3. nesili, ne sosyal ağları salladı ne de teknoloji gurularının alkışlarına sahne oldu.

        1 megapiksel çözünürlükten 5 megapiksele çıkarılan kamera ile Motorola’nın geçen yıl çıkardığı tableti Xoom’u ancak yakalayan yeni iPad, buna karşın, Asus’un 8 megapiksellik Infinity tabletinin altında kaldı. Twitter’da en çok paylaşılan konular (Top Trends) bölümünde 24 saat geçmeden ilk 10 başlıktan düşen Yeni iPad 51 gram artan ağırlığıyla da Samsung Galaxy Tab ve Sony Tablet gibi rakiplerinden 100 gram daha ağır hale geldi.

        SAMSUNG’DAN MİSİLLEME

        Apple CEO’su Tim Cook’un tanıtımda iPad’in performansını Twitter ve benzeri uygulamalarda Samsung’un Android cihazlarıyla karşılaştırmasına cevap da gecikmedi. Samsung’un Galaxy Note 10.1 ile Yeni iPad’i karşılaştırdığı tabloda, Yeni iPad’ ile yapılamayan iki uygumalayı aynı anda çalıştırma, ekranı kalem ile kontrol edebilme gibi çoğu özelliğin Galaxy Note 10.1’de olduğuna dikkat çekildi.

        ADI KAFALARI KARIŞTIRIYOR

        San Francisco merkezli dünyaca ünlü marka danışmanlık şirketi Bransadvisors’un kurucu başkanı Charles Rashall, iPad’e isim verilmemesini marka iletişimi açısından bir eksiklik olarak yorumlarken, “Teknolojik evrimini ayrıştırmak açısından ürün adı, kafaları karıştırıyor” dedi. Yeni iPad’e daha temkinli yaklaşan analistler ise her ne kadar çok çarpıcı bulmasa da yeni ürünün Apple’ın tablet pazarındaki gücünü pekiştireceği görüşünde.

        GAZETE HABERTÜRK / Necdet ÇALIŞKAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa