Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uzay Çalıştayı başladı - Teknoloji Haberleri

        Birleşmiş Milletler (BM) tarafından her yıl 8-10 defa düzenlenen uzay temalı çalıştaylardan biri, bu yıl TÜBİTAK'ın ev sahipliğinde İstanbul'da yapılıyor.

        İstanbul Ramada Otel'de dün başlayan Uzay Çalıştayı'na, 26 ülkeden 50 yabancı, Türkiye'den de bilim adamı ve akademisyenlerin yanı sıra sanayi, kamu ve özel sektörden 70 kişi katıldı.

        Ana konu başlığı ''Uzay Teknolojisi Uygulamalarının Sosyal ve Ekonomik Yararları'' olarak belirlenen çalıştay, TÜBİTAK, BM Uzay İşleri Ofisi ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Derneğinin desteğiyle düzenleniyor.

        Uzay konusu kapsamında BM'nin Türkiye ile yaptığı ilk aktivite olması açısından öneme sahip olan çalıştayda, uzay teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulamaları konusunda, ulusal, bölgesel ve uluslararası işbirliği ilkelerinin tartışılması, uzay teknolojisi ve altyapısı hakkında fikirlerin geliştirilmesi ve toplum içinde uzay kültürüne dair farkındalığın artırılması ile ilgili uygulama örneklerinin ve fikirlerin paylaşılması amaçlanıyor.

        Cuma günü sona erecek çalıştayın ana temaları arasında, ''Uzay Teknolojilerinde Kapasite Oluşturulması'', ''Uzaktan Algılama Uygulamaları'', ''Küresel Seyrüsefer Uydu Sistemleri Uygulamaları ve Uydu İletişimi'', ''Bölgesel ve Uluslararası İşbirliği'' yer alıyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa