Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Duvara karşı! - Basketbol Haberleri

        GAZETE HABERTURK / ÖZEL / Gökhan TÜRE

        Tufan Ersöz’ün 7 numaralı formasını sırtına geçirdiğinde, yakın gelecekte dünyasının kararacağını, tası tarağı toplayıp başka bir ülkeye ‘sürgüne’ gitmek zorunda kalacağını aklının ucundan bile geçirmemişti... Antrenörünün ‘ucuz’ bir hesapla ‘günü kurtarma’ derdine düşüp kendisini ateşe attığının farkına bile varmadan, bilmeden ‘hayatının hatasını’ yapmıştı belki de... Gerçek ortaya çıkıp da kendisini tarihte görülmemiş bir ‘katakullinin’ içinde bulduğunda ise artık çok geçti... Ok yaydan çıkmış, Onun için ‘kâbus dolu günler’ birbirini izliyordu. Forma skandalı sonrası aldığı 2 yıl men cezasıyla, ‘kariyerinin baharındaki’ Cemal Nalga bir anda kaderiyle baş başa kalmıştı... Türkiye’de tüm kapılar yüzüne kapanan Galatasaray Cafe Crownlı genç oyuncu, tüm bunlar yetmiyormuş askere alınma ve basketbol geleceğini ateşe atma tehlikesiyle yüz yüzeydi... Başka seçenek kalmamıştı; ya askere gidecek ya da basketbol kariyerini yurt dışında sürdürecekti... Ve Cemal, tüm bu olumsuz şartların yarattığı ‘mecburiyetle’ Alba Berlin’le ‘yeni bir başlangıca’ yelken açıyor, kendisine yepyeni bir ülke ve camiada yer edinmeye çalışıyordu... Aradan geçen 3 ay, Berlin’deki bu ‘yalnız genç adam’ın olan biteni analiz etmesine yetiyordu. İşte skandal sonrası HABERTÜRK’e Berlin’de verdiği röportajda kendisini ‘cinayet işlendikten sonra eline silah tutuşturulmuş sanık gibi hissettiğini’ söyleyen Cemal, aradan geçen zamanda yaşadığı tecrübeyi de aktardı...

        ‘İHALE BANA KALDI’

        “Alba Berlin’e gelince düşünmek ve olan bitenleri değerlendirmek için çok vaktim oldu. Yaşadıklarımı düşünüp iyi analiz etme fırsatı buldum. Bu dönem benim için hiç de kolay olmadı. ‘Cemal Nalga skandalı’ diye adlandırılıp ihale bana kalınca durumum daha kötü oldu. Futbol olsa belki beni daha fazla anlayan olurdu. Ama basketbolda insanlar bilgi sahibi olmadan direkt beni suçladı. ‘Şerefsiz Galatasaray’ı yaktı’ dediler. Adımın kötüye çıkması beni üzdü. Aslında bu skandalda sadece bir araçtım. Skandal sonrası herkes kendisini kurtarma yarışına girdi. Arada en büyük darbeyi ben yedim. Hiç değerim yokmuş.”

        ‘BİR ANDA DÜNYAM KARARDI’

        “İşin aslı bu yüzden tüm hayatım bir anda değişti. Ve her şeyimi, arkadaş çevremi, ailemi, tüm sevdiklerimi bırakıp gitmek zorunda kaldım. Beni en çok yaralayan da bu oldu. Diri diri mezara girmiş gibi oldum. Düşünün; 3 aydır İstanbul’dan uzaktayım. Ablamın bebeği var. Yeni yeni konuşmaya başlıyor ve onun sesini sadece telefonda duyabiliyorum. Arkadaşlarımı, yakınlarımı, ailemi özledim. Ama tüm bunlarla baş etmek zorundayım.”

        ‘DÜŞMAN İLAN EDİLDİM’

        “Bir Türk oyuncu olarak neden bana düşman gözüyle bakılıyor, bunu anlamıyorum. Sonuçta benim o formayı giyerken başıma gelecekleri öngöremediğimi, tecrübesiz olduğumu ve oyuna geldiğimi hâlâ anlamıyorlar. İnsanlar hâlâ üzerime geliyorlar. Bir Türk oyuncuyu kollamak yerine beni bir çöp gibi kenara atıyorlar. Hala askerlik durumumdan tutun da cezamı çekip çekmediğime dair polemikler yaratılıyor. Bu sonuçta sırf benim hatam değil. Ama yine de skandalın bedelini ben ödüyorum.”

        ‘BENİ BAŞKAN KURTARDI’

        “Alba Berlin’e gelişim de zoraki oldu. Bir oyuncu için iyi bir sezon geçirip bir takım tarafından talep edilerek transfer edilmek farklı, bir de oraya şartların getirisi olarak gelmek farklı. Birçok kulüp bana ‘İşte o skandal oyuncu’ diyerek kapıyı kapattı. Bana iyi gözle bakmadılar. Almanya Federasyonu da bu yüzden bir yığın problem çıkardı. ‘Türkiye’de böyle bir ceza aldı, izin vermeyelim’ dediler. Ama Alba Berlin Başkanı Marco Baldi benim için çok uğraştı. Alman Federasyonu ile büyük bir mücadeleye girişti ve sonunda kazandı. En azından o benim suçsuz olduğumu biliyordu ve bana sahip çıktı. Bu bile beni mutlu etmeye yetiyor.”

        ‘BURADA MUTLUYUM’

        “Burada şartların çok iyi olduğu iyi bir organizasyonun içindeyim. 3 seneyi Avrupa’da geçirip ardından da o anki durumuma bakacağım. Askerlik konusunda şu an için bir sıkıntım kalmadı. Ama hiç belli olmaz. Belki 10 yıl da burada kalabilirim. Kendimi burada çok daha farklı hissediyorum. Burada ön plana çıkıyorum, el üstündeyim. Salonda ismim anons edildiğinde 15 bin kişi ayağa kalkıp alkışlıyor. Bu tüm oyuncular için böyle. Tabii bu durum beni de çok mutlu ediyor. Türkiye’de görmediğim ilgiyi gördüğümü söylersem yalan olmaz. Kısacası burada olmaktan basketbol anlamında da hayat standartları olarak da şikayetçi değilim. Belki de sadece ilk başlarda olduğu için bana uzak kalmak çok koydu. Ama insan zamanla alışıyor.”

        ‘YENİ BERLİN DUVARI’

        “Burada sadece Alba Berlin Kulübü değil, Alman medyası da ilgi gösteriyor. Bana ‘Yeni Berlin Duvarı’ diyorlar. Türkiye’de görmediğim ilgiyi görüyorum. İnsan olarak da değer verilmek güzel. Kaldığım sürece elimden gelenin en iyisini yaparak bu sevginin karşılığını vermeye çalışıyorum.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa