Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Sony Xperia XZ1 fiyatı, çıkış tarihi ve özellikleri - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Sony Mobile Xperia portföyünü Xperia XZ1 ve süper orta düzey ailesinde Xperia XA1 Plus ile genişlettiğini duyurdu.

          Ürün tanıtımı, Sony Mobile’ın faaliyet karının yılın ilk çeyreğinde 3,6 milyar Yen’e (32,9 milyon ABD Doları) ulaştığı en son 1. çeyrek 2017 finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından gerçekleştirildi.

        • 2

          Xperia XZ1

          Premium tasarımı ile sürükleyici eğlenceyi sunmak üzere, en son Sony inovasyon ve ses teknolojilerinden yararlanan Xperia XZ1, son teknolojiyi Motion Eye kamerası ve 3D tarama ile sunuyor. Xperia XZ1 bununla birlikte HDR görüntüler için yeni teknolojileri ve Yüksek Çözünürlüklü Ses ile premium dinleme deneyimini barındırıyor.Gelişmiş işlem gücünü hızlı indirme ile bir araya getiren Xperia XZ1’in bellek yığılı Exmor RS görüntü sensörü, hareket yakalamayı üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Süper yavaş çekim video oynatma imkânı ile saniyede 960 kare kayıt heyecan verici videolar çekmeyi sağlayabilir.

        • 3

          Ayrıca, 19 MP arka kamera yeni Öngörülebilir Yakalama fonksiyonu ile hep bir adım önden giderek aksiyon hatta sadece bir gülümseme tespit ettiğinde dahi, siz daha deklanşöre basmadan otomatik olarak görüntüleri arabelleğe almaya başlıyor. Dolayısıyla, kaçırmış olduğunuz anı, dört çekim arasından seçme imkânı sunuyor. Yeni Otomatik Odaklamalı kesintisiz çekim özelliği nesneyi akıllıca takip ederek aksiyon çekimlerinizin her zaman net kalmasını sağlamak için odağı ayarlıyor. Premium kamera deneyimini ise 1/3 inç sensörü ve her ışıkta olağanüstü selfie’ler elde edebilmenizi sağlayacak bir ekran flaşına da sahip 13 megapiksel ön kamera tamamlıyor.

        • 4

          Sony’nin 3D objelerin hızlı ve kolay bir şekilde taranmasını sağlayan yenilikçi algoritması 3D Creator, yepyeni yaratıcı olasılıklar dünyasının kapılarını aralıyor. Bir akıllı telefonda ilk defa, kafa tarama, yüz tarama, yiyecek tarama ve serbest form tarama olmak üzere dört tarama modundan birini kullanarak sadece bir dakikanın altında objelerin yüksek kaliteli 3D taramasını yapabilirsiniz. Kullanım kolaylığı için, her modun kendi özel rehberi bulunurken, obje taraması bitirildikten sonra, çeşitli eğlenceli seçenekler de bulunuyor.

        • 5

          3D etiketler kullanarak mesaj uygulamaları üzerinden arkadaşlarınız ile paylaşabilir, Sketchfab gibi 3D topluluklarına yükleyebilir, taramanıza kamera AR efekt seçeneklerinde, üçüncü taraf uygulamalar veya canlı duvar kâğıdı olarak kullanmak için bir avatarla hayat verebilir ya da bir anıya dönüştürmek için taramanızı bir 3D yazıcıya dahi gönderebilirsiniz. 3D Creator uygulaması kapsamında, daha geniş ve hızla büyüyen 3D ekosistemi keşfetmek için Google Play üzerinden erişebileceğiniz daha fazla olasılığa ulaşmanızı sağlayacak ‘Daha Fazlasını Bul’ butonunu da seçebilirsiniz.

        • 6

          Xperia XZ1, Sony’nin BRAVIA TV teknolojisinden faydalanarak 5.2 Full HD ekranında bulunan HDR (Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisi ile daha fazla renk ve kontrast sunuyor. Aralarında cep telefonu için TRILUMINOS ekranı, mobil için X-Reality ve Dinamik Kontrast İyileştirici’nin de bulunduğu diğer teknolojiler de birlikte çalışarak ekranda net, detaylı ve daha parlak görüntüler sağlıyor.

        • 7

          Xperia XZ1’de bulunan Yüksek Çözünürlüklü Ses çalma özelliği, bir parçadaki her nüans ve detayı adeta sanatçının hemen yanı başındaymışçasına duymanıza imkân tanıyor. Sony’nin DSEE HX’in yükseltme yeteneği sayesinde, müzikten daha fazla keyif alınması hedeflenmiş. İster kulaklık ile isterse kulaklık olmaksızın, önceki Xperia modellerine kıyasla %50 daha fazla ses basıncı sağlayan S-Force Ön Surround ile geliştirilmiş stereo hoparlörleri kullanarak şarkı ve filmlerin keyfini sürebilirsiniz. Ayrıca, yerleşik Dijital Gürültü Önleme (DNC) teknolojisi de şarkılarınızı rahatsız edilmeden dinlemeniz için, DNC kulaklık ile eşleştirildiğinde dışarıdan gelen gürültüyü %98’e varan oranlarda azaltıyor.

        • 8

          Xperia XZ1, gücünü Gigabit LTE indirme hızı (1 Gbps’e kadar) ve çalışır veya eğlenirken modern bir yaşam tarzının tadını çıkarmanızı sağlayan performansı sağlamak için tasarlanan X16 LTE’li en son Qualcomm Snapdragon 835 işlemciden alıyor. Snapdragon 835 mobil işletim sistemi, grafik, akıcı performans ve gelişmiş pil verimliliğini desteklemek üzere tasarlandı.

        • 9

          Xperia XZ1, PS4 Remote Play özelliği ile en sevdiğiniz PlayStation 4 oyunlarını akıcı ve keyifli bir şekilde oynayabilmeniz için mükemmel bir seçim olarak karşınıza çıkıyor. Dosya transferleri de 5Gbps’e varan transfer hızı ile USB 2.0’dan 10 kat daha hızlı olan USB 3.1 bağlantısı sayesinde hızlı bir deneyim sunuyor.

        • 10

          Xperia XZ1, suya ve toza dayanıklılığı ve Corning Gorilla Glass 5 cam ile güçlendirilmiş ekranı sayesinde sağlamlığını güvence altına alıyor. Kişisel dokunuşunuz ile aktif hale gelen entegre parmak izi sensörü güvence sunuyor. Premium tasarım, Ay Mavisi, Uzay Pembesi, Sıcak Gümüş ve Klasik Siyah olmak üzere dört yeni renk ile tamamlanıyor.

        • 11

          Xperia XA1 Plus 23MP arka kamera, 5.5 inç Full HD ekran ve ClearAudio+ Sony Ses Teknolojisi ve Akıllı Amplifikatör ile sürükleyici ses performansına sahip olarak geliyor. Altın, Mavi, Pembe ve Siyah olmak üzere dört canlı renkte sunulan Xperia XA1 Plus, dar çerçevesi ile yuvarlatılmış, şık tasarıma ve kişiselleştirilmiş güvenlik sağlamak üzere açma/kapama düğmesine entegre edilen sezgisel parmak izi sensörüne sahip. Bunların tümü için gerekli güç, yüksek kapasiteli pil tarafından sağlanırken Stamina Modu ve enerji tasarruflu performans tüm uygulamaların sekiz çekirdekli işlemcisi ile hızlıca çalışmasını sağlıyor.

          Xperia XA1 Plus, Sony’nin dijital kamera bölümünden de yararlanılarak cep telefonu için büyük 1/2.3 inç Exmor RS sensör ile 23MP yüksek çözünürlük sağlayan bir arka kamera deneyimi ile karşınıza çıkıyor. Düşük ışıkta dahi yüksek çözünürlük sunmak için bol ışık alan bir F.20 lens, en ani anların bile her zaman odaklı olması için hassas Hibrit Otomatik Odaklamaya sahip. Kamera açıldıktan sonra 0.6 saniye içinde çekime hazır hale geliyor. Xperia XA1 Plus aynı zamanda grup selfie’lerinde dahi tüm aksiyonu yakalayan ve yüksek kaliteli görüntü sağlayan 8MP 23mm geniş açılı lensli bir ön kameraya da sahip.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa