Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Youtube logosu yenilendi - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Yola çıktığında bir gün dünyanın en büyüklerinden biri olacağı düşünülür müydü bilinmez ama YouTube bugün dünyanın içeriğini barındırıyor ve ülkelerin internetini en çok harcayan kanallardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

        • 2

          2005-2011

          Logo siyah renkteki “You” yani sen veya siz sözcüğünden ve "Tube" yani eski tüplü televizyonlara göndermeyle tüp sözcüğünün yanındaki yuvarlak kırmızı dikdörtgenden oluşmaktaydı. Bu logo halen diğer bazı sayfalarda kullanılıyor.

        • 3

          Sloganlı Youtube logosu 2005-2009

          Logonun sloganla kullanımında "Broadcast Yourself" yani “kendiniz yayın yapın” cümlesi dikkat çekiyor. Bu varyasyonda kırmızı karenin farklı göründüğüne dikkat edebilirsiniz.

        • 4

          2011-2013

          YouTube logosunun bu değişikliği, Temmuz 2011'de Cosmic Panda deneyiminin bir parçası olarak tanıtıldı. Birkaç ay sonra resmi olarak yeni logo haline geldi. Bu kez daha koyu renkte kırmızı kare var. Ayrıca, Kasım 2012'nin sonundan başlayarak "Broadcast Yourself" sloganı emekli edildi.

        • 5

          2013-2015

          19 Aralık 2013'te, kırmızı dikdörtgen hafif renkte yapıldı. Ayrıca, "You" sözcüğü daha siyahlaştı ve "Tube" sözcüğünün arkasındaki gölge çıkarıldı. Bu hala ikincil logo olarak kullanılıyor.

        • 6

          YouTube 2013

          Bu gördüğünüz logo ise yalnızca sosyal medya için bir alternatif sürüm olarak yayınlandı ve kullanıldı.

        • 7

          2015-2017

          YouTube'un logosu, ücretli hizmet YouTube Red'in çıkışı ile birlikte Ekim 2015'te tamamen iki boyutlu oldu . Tasarım Google'ın geliştirdiği Materyal Tasarımı diliyle uyumlu olacak şekilde hazırlandığı da söylenenler arasında.

        • 8

          2017

          YouTube, 29 Ağustos 2017'de, muhtemelen YouTube'un önceden tasarlanmış genel simgesinin sağında yer alan, tamamen siyah renkli ve biraz değiştirilmiş yazı tipiyle YouTube kelimelerinden oluşan en önemli logo güncellemesi oldu. Şimdi oynatma tuşu olan kutu saf kırmızı (# FF0000). Bu logo değişikliği YouTube'un önümüzdeki bir kaç ay içinde kullanıma sunulacağı yeniliklere de ışık tutabilir.

        • 9

          YouTube'un oynatma tuşu olarak kullanılan mini logosu da yıllar içinde gördüğünüz değişikliklere uğradı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa