Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google, cinsiyetçi manifesto yayımlayan çalışanını kovdu - Teknoloji Haberleri

        Çalışanın ismi Google tarafından verilmese de, teknoloji medyası, söz konusu kişinin James Damore olduğunu yazdı. Ayrımın sebebinin biyolojik farklılıklar olduğunu vurgulayan mühendisin işten çıkartılma sebebi ise "cinsiyet klişelerini yaşatması" olarak belirtildi.

        Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketlerinde kadın çalışan sayısı erkeklerin yarısından az. Şirket üst düzey yöneticilerinin oranı ise neredeyse dörtte bir oranında.

        50 MİLYON DOLAR YETMEDİ

        Google, kendi bünyesindeki %70 erkek, %30 kadın çalışan oranını yüzde 50-50'ye yükseltmek için üç yıl önce bir çalışan çeşitliliği programı açıklamıştı. Bunun için 50 milyon dolar ayıran şirket, sadece yüzde 1 gelişme kaydedebildi.

        REKLAM

        Cinsiyetçi öğeler içeren manifestonun ciddi bir yansıma yaratması, şirketin CEO'su Sundar Pichai'nin de tatilini yarıda bırakmasına sebep oldu.ABD medyasında şirket içi kaynakların, birçok Google çalışanının yayımlanan mesajdan iğrendiğini belirttiği, ancak kısmen hak verenlerin de bulunduğu belirtiliyor.

        Sundar Pichai ise konu hakkında, "Çalışanların bir kısmının biyolojik olarak bazı işlere daha az uygun olduğunu söylemek saldırgan ve kabul edilemez" dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: "Belli ki, bir grup olarak tartışmamız gereken çok şey var. Herkesi kapsayan bir ortam yaratabilmek için neler yapacağımız da dahil."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa