Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Facebook yalan haber paylaşanları ve spam yapanları göstermeyecek - Teknoloji Haberleri

        Sosyal medya devi, yaptığı açıklamada, kullanıcılarının ana sayfasından kalitesiz bağlantıları çıkartmak istediğini belirtti. Facebook'un yaptığı araştırmaya göre, ufak bir kullanıcı grubunun her gün ve rutin bir şekilde herkese açık gönderiler yaptığıortaya çıktı. Araştırmada bu gönderilerin "kalitesiz içerikler" olduğu da tespit edildi.

        SÜREKLİ BAĞLANTI GÖNDERENLERİ KAPSIYOR

        Sosyal ağ, bu gönderilerin önemini düşürerek görüntülenmesini önleyecek. Yeni sistem, sayfa, video, fotoğraf, konum ya da durum güncellemelerini kapsamayacak. Sadece Facebook harici kaynaklardan verilen bağlantılara ve yazılara önemsizleştirme yapılacak. Şirket, bu sayede insanların gönderdikleri içeriklerin daha "bilgilendirici" olmasını hedefliyor.

        REKLAM

        Facebook, kendi aracılığıyla yayılan sahte haberlerle mücadele için bir elektronik uyarı yayınlama kararı almıştı. 14 ülkede devreye giren özellik, açılır pencere ile kullanıcıların karşısına çıkan uyarı ile sahte haberlerin teşhisi konusunda yardımcı oluyor.

        SOSYAL AĞ GAZETECİLİĞİNİ ÖĞRETİYOR

        Ayrıca, haber teyit, gazeteci eğitimi ve yerel haberciliği öne çıkarmak için "Facebook Gazeteciliği Projesi"ni de başlatmıştı. Anlık haber derleme, ücretli yayınlara ücretsiz deneme sürümleri sunma ve Facebook gaeteciliği hakkında eğitim vermeyi planlayan şirket, ücretsiz yazılım desteği sunacak ve yeni trendlere erişimi de kolaylaştıracak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa