Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz Sony'den tam çerçeve CineAlta kamera - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        DSLR olarak bilinen, dijital lensi değiştirilebilir makinalarla tam çerçeve video çekim yapanlar bu deneyimin ne kadar ilginç olabileceğine aşinadır.

        Geniş sensörler sayesinde loş ortamlarda ya da ışık sorunlu mekanlarda kusursuza yakın performansları sayesinde DSLR kategorisindeki cihazlar daha cazip gelebiliyor.

        Bununla birlikte profesyonel kullanıcılar 35mm ya da daha düşük boyuta ayak uydurmak zorunda. Üst segment 8K kameralarda dahi bu durum değişmiyor.

        Japonya merkezli Sony ise bu durumu tersine çevirmeye niyetli görünüyor. 36X24mm ebatlarda sensöre sahip yeni CineAlta kamera sayesinde sorunu aşmayı planlıyor zira CineAlta yüksek kalitedeki sinema kameraları arasında tek tam çerçeve sensörü olan cihaz unvanını alacak.

        SONY KAMERA FİYATI NE KADAR?

        Sony, kameranın henüz tüm özelliklerini duyurmadı fakat görüntü kalitesinin yanı sıra bazı özellikleri beklentiyi artırıyor. Örneğin, henüz ismi de belli de olmayan kamera 4:3, 17:9 ve diğer oranlarda ham 4K görüntü kaydedebilecek. Buna "bağımsız çerçeve oranı" ismi verilmiş.

        Sony'nin vaadleri arasındaki en önemli noktalardan biri de çekin esnasında tam çerçeveye geçmek için işi bölmek zorunda kalmayacak olmaları.

        2018 yılının ilk çeyreğinde gelmesi beklenen kamera diğer üst kalite kameralara göre daha pahalı olacağa benziyor. F65 ürünü için 65 bin $ etiket koyan Japon üreticinin CineAlta için çok daha yüksek bir bedel belirlemesi sürpriz olmayacak. Kişisel kullanım için çok yüksek fakat profesyonel film stüdyolarının gözden çıkarabileceği bir bedel.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa